Важно е в тази ситуация да не отменяме моето участие,

...
Важно е в тази ситуация да не отменяме моето участие,
Коментари Харесай

Стоян Мавродиев: Премиерът е подведен! Атаката с фалшиви новини е срещу кабинета


Важно е в тази обстановка да не отменяме моето присъединяване, с цел да разясня на хората какво е направила Българската банка за развиване през последните 2 години и половина и какви са ограниченията, които сме подхванали до този миг. Това съобщи пред Би Ти Ви освободеният шеф на Българската банка за развиване (ББР) Стоян Мавродиев.
"Убеден съм, че министър председателят е бил съществено измамен от отзиви и разбори, които са му дадени ", сподели още той. По думите му до този миг се е стигнало поради поредност от подправени вести в избрани медии. Мавродиев визираше серията от публикации в медиите на кръга "Капитал ", в които се твърдеше, че договорката е неизгодна за страната и не е обезпечена.
"Банката не е свършила нищо неправилно по съответната договорка, за която бяхме упрекнати ", добави Мавродиев.
"Сделката в какво се състои - 75 млн. лева заем са дадени на компанията "Свети Георги Груп ". По тази договорка се работи най-малко от 6-7 месеца, не е от времето на ковид. Ние спечелихме тази конкуренция с няколко търговски банки. Ние спечелихме тази договорка и тя е доста добра. Дават се 75 млн. лева за закупуване на необслужвани проблематични вземания от "Пощенска банка " и "Общинска банка ". Тя е обезпечена с над 500 млн. лева активи, от които 150 млн. лева са доста дълготрайни активи ",разкри освободеният шеф на ББР.
По думите му от тази договорка в страната е могло да влязат дивиденти за 30 млн. лева "Когато екипът ми влезе в банката, тя имаше активи от 2,4 милиарда лева Сега тези активи са с 1 милиарда повече. Раздали сме 1 милиарда повече заеми за дребния и междинния бизнес ", разгласи Стоян Мавродиев.
"В момента Българската банка за развиване е с най-високата финансова адекватност. Имаме един от най-високите кредитни рейтинги и се одитираме от една от най-големите компании "Делойт ", посочи той.
"Цялата тази офанзива идва от една медийна група - "Капитал ", господин Прокопиев и техните политически представители в лицето на "Да, България " и Христо Иванов. Атаките против мен и банката започнаха преди да вляза в банката. Няма нито една договорка, която да не е атакувана с подправени вести желаят да срутят банката. Причината е, че този човек е обвиняем по няколко каузи за пране на пари. Всички тези каузи са по мои сигнали. Това е персонална вендета и персонална офанзива към банката поради правосъдните му каузи ", отсече Мавродиев.
По думите му министър председателят Борисов е измамен, а Прокопиев и кръга към него работят като терористи.
"Моята оставка постоянно е била на масата. Аз ще продължа да се усещам ценностно обвързван с ГЕРБ и с държавното управление. Това няма да промени моето отношение към ГЕРБ и към Борисов. Аз поемам цялата отговорност като водач и го приканвам да резервира другите сътрудници, които са в Управителния съвет и Борда и да резервира екипа на банката и да не разрешава поради подправени вести и внушения да се ощети икономическата политика в тази спешна обстановка ", заключи някогашният шеф на ББР.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР