Важно е посланията на младежите, участвали в кампанията #ПърваРабота, да

...
Важно е посланията на младежите, участвали в кампанията #ПърваРабота, да
Коментари Харесай

Известни русенци четат опита на младежи за първото им работно място

Важно е посланията на младежите, взели участие в акцията #ПърваРабота, да доближат до допустимо най-широка публика, в това число и до работодателите

На 5 август от 18 часа в Голямата зала на Доходното здание известните актьори Албена Павлова, Алена Вергова, Дивна, Део и журналистът Ники Василковски ще бъдат гласовете на надарените младежи, взели участие в акцията #ПърваРабота. Тя се състои по Програма „ Развитие на човешките запаси “, а нейни сътрудници са литературният формат „ Пощенска кутия за приказки “ и Община Русе. Водещ на събитието ще бъде известният със своето възприятие за комизъм състезателен публицист Камен Алипиев-Кедъра.

Основната цел на акцията е младежи до 29-годишна възраст да споделят в художествени творби опита, очакванията, упованията и провокациите, пред които се изправят в професионалната си реализация. Концепцията на ПРЧР и „ Пощенска кутия за приказки “ е най-хубавите произведения на младежите да бъдат художествено интерпретирани от известни персони (актьори, музиканти, публицисти и др.) на сцената в седем български града – Стара Загора, Варна, Пловдив, Видин, Русе, Созопол и София. Входът на всички събития е свободен. А глухата общественост в градовете и онлайн ще бъде част от събитията посредством жестов превод.

За екипа на Програма “Развитие на човешките запаси “ е значимо посланията на младежите, взели участие в акцията #ПърваРабота, да доближат до допустимо най-широка публика, в това число и до работодателите, като всички събития са опция за среща сред тях. Същевременно екипът на ПРЧР употребява по нетрадиционен метод да сложи във фокуса на публичното пространство тематиката за младежката претовареност, като основен приоритет на идващия програмен интервал 2021-2027. Европейският съюз разгласи 2022 за година на младежта, в чест на напъните на младежите да преодолеят усложненията, зародили пред тях поради международната пандемия от ковид.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР