Важно е не само редовно да поливате стайните растения, но

...
Важно е не само редовно да поливате стайните растения, но
Коментари Харесай

4 ценни съвета за пресаждане на стайните растения

Важно е освен постоянно да поливате стайните растения, само че и да ги пресаждате навреме, изключително в случай че е минало повече от година от последната операция. Необходими са единствено пръст, саксии, принадлежности и няколко съвета.

1.            Уверете се, че е належащо пресаждане

Външният тип ще ви подскаже от каква грижа се нуждае растението. Например:

•             саксията евентуално е незадоволителна за буйната зеленина, тъй че пръстта не се вижда зад листата;

•             Корените пробиват дренажа;
 Как да си отгледаш бонсай? Как да си отгледаш бонсай?
Отглеждането на бонсай е предизвикателство, същинско изобретение и изисква креативна работа, а резултатът прави индивида същински благополучен. И...

•             съндъкът е толкоз стеснен и невисок, че цветето, нагледно казано, е готово да скочи от него;

•             Растението не пораства даже след оплождане;

•             Саксията не е смяняна повече от година.

Такива признаци демонстрират, че е належащо незабавно пресаждане, единствено тогава растението ще пораства и цъфти.

2.            Малко тестване
 Как е вярно да се грижим за фикуса Как е вярно да се грижим за фикуса
Искате вашият обичан фикус постоянно да ви радва със свежестта си? Необходимо е само да се грижите вярно за него. Ето какво трябв...

Можете да тествате дали растението има потребност от пресаждане. С дясната ръка дръжте цветето покрай земята, обърнете саксията към дланта и го извадете (преди това пръстта може да се изсуши, по-късно саксията може елементарно да се отдели). Ако почвата е на практика невидима зад корените, незабавно е належащо пресаждане, в случай че всичко е наред, тогава растението може да се върне назад на първичното си място. Изключение вършат цветята, които се усещат добре единствено при тесни условия.

3.            Последователност

· Подредете саксията. Ако е остарялата - почистете я с вода и четка, в случай че е нова - напълнете я с вода вечерта.

· Направете дренаж. Можете да употребявате части, счупена тухла или експандирана глина.

· Изкарайте растението от саксията, за улеснение можете да употребявате нож, отстранете потребления дренаж. Изгнилите или сухи корени би трябвало да се отрежат (те елементарно могат да бъдат разграничени по жълтеникавия си оттенък).
 Стайните растения, от които неотложно би трябвало да се отървете Стайните растения, от които неотложно би трябвало да се отървете
Красивите цветя вкъщи от време на време са извънредно рискови. Те може да се окажат смъртна опасност за вас и домашните ви любимци. Ето кои са...

Добавете прясна пръст на дъното на саксията, поставете растението върху нея, запълнете празното място с нов субстрат до основата на стъблото, леко натиснете почвата.

· Поставете саксията на палет, напойте добре и сложете за 7 дни на място, където няма слънце. След седмица цветето може да заеме обичайното си място.

4.            Подмяна на горния пласт

Ако не е належащо презасаждане, горният пласт на почвата може да бъде възобновен. В дребни саксии се освежава 2 см пръст, в огромни - 5 см. Тази активност би трябвало да се прави всяка година.

След свършената работа можете да сте сигурни, че стайните цветя, откакто са получили нужните торове и под въздействието на нежна слънчева светлина, ще станат по-силни и ще зарадват притежателите си с хубост и аромати.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР