Важно е нашето умение да се доверяваме на младите хора,

...
Важно е нашето умение да се доверяваме на младите хора,
Коментари Харесай

Румен Радев: Важно е нашето умение да се доверяваме на младите хора

Важно е нашето умеене да се доверяваме на младежите, съобщи в Свищов президентът Румен Радев. В къщата-музей " Алеко Константинов " той, дружно с вицепрезидентът Илияна Йотова и посланикът на Англия у нас Роб Диксън, взе участие в награждаването на български възпитаници, постигнали златно и сребърно равнище в Международна премия на херцога на Единбург.

Знаменателно е това, че за първи път тази премия се връчва отвън София, в първия освободен български град в новата българска страна, дано с вас бъде свободният дух на създатели, спечелили, на строители на съвременна европейска България, сподели в приветствието си президентът.

" Не по-малко значимо от менторството на младите българи е нашето умеене да им се доверяваме, въодушевяващ и назидателен е образецът на тези младежи, които демонстрират своя огромен капацитет за публични промени ", сподели Радев и добави, че знаещи, можещи, изискващи, те към този момент декларират все по-открито своите ясни цивилен позиции и демонстрират увереност да отстояват тези свои позиции и убеждения.

В тази тяхна храброст е залогът за нашето бъдеще, акцентира президентът.

 Снимка: Българска телеграфна агенция

На тържествената гала участваха кметът на крайдунавския град Генчо Генчев, координаторът на интернационалната премия за България Любомира Велчева, учители, шефове и ментори на младежите.

В България премията е от шест години, като наградени са 350 младежи на разнообразни равнища. Наградата е стратегия за личностно развиване в която всеки младеж може да провокира себе си, да промени настройките и да стане една по-добра версия на себе си, показаха уредниците. Днес своите награди получиха 62 възпитаници от 12 учебни заведения, като най-голямата група е от Свищов.

След края на церемонията пред къщата-музей Алеко Константинов имаше две групи жители, едните последователи на президента, други - с плакати, настояващи за неговата оставка. До стълкновения не се стигна.

 Снимка: Българска телеграфна агенция
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР