Важно е кой ще ръководи Външно министерство. Тече процес на

...
Важно е кой ще ръководи Външно министерство. Тече процес на
Коментари Харесай

Татяна Дончева: Важно е кой ще ръководи Външно, тече процес на прекрояване на Балканите

Важно е кой ще управлява Външно министерство. Тече развой на прекрояване на Балканите. Международната конюнктура е доста комплицирана. До нас е едната война, в Газа е другата, която по някакъв метод също ни визира. Отделно Великите сили желаят да открият сериозен надзор върху Балканите. Всичко това изисква една висока експертиза и сериозна подготовка на хора, които могат да видят във времето къде да бъде позиционирана България. Това съобщи водачът на „ Движение 21 ” Татяна Дончева.

„ Назначаването във властта на откровени папагали води до това, че като гумен щемпел подпечатват решения, които са в цялостна щета на България. Във външната политика трябват едни съществени и много по-възрастни хора от пеперудките, които си мислят, че празнословието е характерност на политиката. Не може с щампи и клишета да се изясняват Балканите “, сподели тя.

Пепи Еврото на чии разходи стои в Дубай?

Този въпрос зададе през днешния ден още Татяна Дончева. „ Отначало стоеше в Дубай, там беше разпознат. Сега дали е там – няма значение, значимото е, че е някъде на открито, където би трябвало да имаш пари, с цел да стоиш. Откъде? От заплата на началник на Градското разследване? Това са несериозни неща ”, разяснява юристката пред БНР.

Тя акцентира, че потреблението на правосъдната система като бухалка за крадене на бизнеси не е почнало в този момент, а доста от дълго време.

„ Смятам, че се случи с идването на ГЕРБ на власт “, съответна беше Дончева. Именно такава демонстрация на мрежа бил кръгът към Пепи Еврото и джуджетата с присъединяване на прокурори от профилираната прокуратура, както и Мартин Божанов-Нотариуса, уточни тя.

В последна сметка задачата на мрежата – прокурори, съдии, юристи и един подобен псевдонотариус, е да краде бизнес. Те са се устремили към лъвски дял. Тук би трябвало да работиш за някого и той да е задоволително авторитетен в политическите среди. Само мрежата в правосъдната система не стига.

В мрежата вземат участие и данъчни, чиновници на ДАНС, чиновници на Министерство на вътрешните работи.

Трябва да имаш тази мрежа, обезпечена от властта. Властта ще излъчи шефовете на тези контролни и правозащитни институции. Има данни, че мрежата на Мартин Божанов Нотариуса е обвързвана с тази на Пепи Еврото, разясни Дончева.

Тя уточни, че хора, които имат съществени политически позиции, желаят да станат най-богатите. Те нямат предел на лакомия. Усвояването на непознати бизнеси стартира да става през каузи, като карат хората да се изплащат. Там нормално се работи с медиатори, разяснява още водачът на „ Движение 21 “.

Тя акцентира, че конституционните промени са блокирали активността на Висшия правосъден съвет за доста месеци напред.

„ Преди това е импортиран закон за изменение и допълнение на Наказателно-процесуалния кодекс, към който тези законодатели пришиват в преходните разпореждания двата текста, които сега нападна президентът. Никъде не открих изявления, че в това изменение на Наказателно-процесуален кодекс са признати основни промени в основни институти.

Например, позволено е обжалване на отхвърли на прокуратурата да образува наказателни производства. Това е революционно – то е обвързвано с лишаване на част от обвинителната функционалност на прокуратурата и предаването й на съда. Абсолютно неоходимо е да бъде разисквано в необятни пластове “, акцентира Татяна Дончева.

Тя даде образци и за други промени, които биха разтревожили правната общественост. И насочи обвинявания към журналистическата колегия, че не осведоми обществото за това. Драмите в правосъдната система би трябвало да изваждат на повърхността същинската мрежа, която е основана, счита Дончева.

 

Източник – БНР

Още вести четете в категория България
За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News

 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР