Важно е икономиката да рестартира, да рестартира инвистиционния процес. Тези,

...
Важно е икономиката да рестартира, да рестартира инвистиционния процес. Тези,
Коментари Харесай

Икономистът Лъчезар Богданов: Сега е нужен инвестиционен рестарт

Важно е стопанската система да рестартира, да рестартира инвистиционния развой. Тези, които съумяват сега, би трябвало да влагат, да взимат кридити, да уголемяват потенциала си, да наемат нови хора, да основават нови работни места. Това го видяхме в IT бранша, който за предходната година съумя да сътвори над 7000 нови работни места. Трудно е да кажем, че бранша процъфтява, само че се уголемява.
Това разяснява в ефира на бТВ икономистът Лъчезар Богданов.

Хората, които останаха без работа по време на рецесията, към момента не са се преориентирали и това е огромния въпрос. Спестихме си огромния потрес на стопанската система с държавните ограничения, само че това не значи, че нямаме към 65 000 изгубени работни места. Те няма по какъв начин да се върнат 100% в същата си форма. Трябва да стартират работа нови бизнеси, да се влага, да се разширяваме към външните пазари по този начин, че тези хора да си намерят работа, изясни той.

Мерките не съумяха да стигнат до всички, които имат потребност, само че България прави това, което вършат и всички други страни - частична поддръжка за бизнесите, дотации за опазване на работни места и разсрочване на заеми. Т..е. няма някаква уникалност на нашите ограничения, неприятното е, че у нас ограниченията се движат постепенно, имаме огромна администрати, уточни Богданов.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР