Важно е да сте добре хидратирани не само за да

...
Важно е да сте добре хидратирани не само за да
Коментари Харесай

За най-добрите хидратиращи напитки

Важно е да сте добре хидратирани освен с цел да утолите жаждата си, само че и с цел да бъдете енергизирани и заредени през целия ден. Нещо повече, хидратацията е от извънредно огромно значение както през зимата, по този начин и през лятото.

Съществуват голям брой вкусни и здравословни питиета, които са отлична опция на елементарната чаша вода, които в това време ще задоволяват вашите витални потребности.

Вижте най-хубавите хидратиращи питиета, осигуряващи електролити, витамини, пробиотици и минерали.

 Лимоновата вода е от най-хубавите хидратиращи питиета

Лимонова вода

Лимоновата вода може би е една от най-хидратиращите питиета. Препоръчително е да се пие всекидневно. Лимоновата вода се подготвя от сока на два лимони, а към тях се прибавя щипка каменна сол. Тази напитка ще ви поддържа хидратирани и ще ви обезпечи дневната доза витамин С. Лимоните съдържат скъпи антиоксиданти, които пречистват черния дроб и се грижат за сърдечното здраве. Лимоновата вода пази клетките от нездравословно окисляване, контролира абсорбирането на мазнините и въглехидратите, оказва помощ за образуването на нови клетките в организма. Водата с свеж лимонен сок е естествен антисептик - защищава от нахлуване на нездравословни бактерии от храните в организма. Без подозрение лимоновата вода е измежду най-хубавите хидратиращи питиета, със мощни пречистващи свойства. Кожата сияе, тялото е тонизирано и осввежено.

Кокосова вода

Може би към този момент знаете, че кокосовата вода безспорно е най-хубавата хидратираща напитка. Тя е с ниско наличие на калории, богата на калий и има доста по-добри качества от елементарната вода. Кокосовата вода е наричана още жива вода и това по никакъв начин не е инцидентно. Няма по-добра напитка от кокосовата вода във връзка с възобновяване след физическо натоварване. Нещо повече - потвърдено е, че съставът й се приближава до този на кръвта и доста елементарно се всмуква от тялото.

Сок от краставица

Краставиците са известни с това, че съдържат 90% вода и са едни от най-хидратиращите зеленчуци. Зеленчуковите сокове са по-добри за хидратацията, спрямо плодовите, защото естествените захари, съдържащи се в плодовете, стопират процеса на хидратиране. Освен на сок, краставицата може да се употребява за ароматизиране на водата - за задачата се поставят няколко резена в литър вода, оставя се престоят няколко часа и по-късно водата се пие. Може да се добави лимон, мента и още разнообразни съставки, които вършат водата още по-вкусна и потребна. Само за седмица банкет на сок от краставица кожата се почиства, а нуждата от кофеин понижава.

 Билковите чайове са хидратиращи питиета

Билкови чайове

Билковите чайове като чай от хибискус (каркаде), чай от роза или чай от лайка са чудесни хидратиращи питиета за зимните месеци. Те са натурални и не съдържат кофеин, тъй че не е належащо да се притеснявате. Билковите чайове освен подкрепят хидратацията, само че и отпускат мозъка. Заложете на билковите чайове и ги приемайте вместо кафе. Всеизвестен факт е, че кофеинът дехидратира тялото, тъй че се пробвайте да намалите приема му и заложете за обичания си билков чай. Така мозъкът ще остане тонизират, а тялото - хидратирано.

 Вода от алое за хидратация

Вода от алое или чист сок от алое вера

Растението алое вера е суперхрана. То е богато на антиоксиданти и има мощни регенеративни свойства. Освен това подкрепя детоксикацията на червата и има многочислени изгоди за външния тип като нежна и сияйна кожа. Можете да добавите няколко късчета прясно алое вера във вода и да си извършите вода от алое, или да изпиете прясно изцеден сок от растението, с цел да се възползвате от хидратиращите му свойства. Алоето е доста богато на антиоксиданти, витамини и фолиева киселина. Антиоксидантите в алоето защищават клетките от замърсявания и увреждания, породени от външни фактори - вятър, мраз, слънце. Редовният банкет на алое има и лек разхлабващ резултат, което е потребно за хора със запек. Сокът от алое е подобаващ и за банкет от диабетици, защото понижава равнищата на кръвната захар.

Чиа вода

Най-подходящият метод да консумирате чиа семената, е да ги накиснете във вода и да изпиете. Чиа семената могат да поемат до 10 пъти тежестта си във вода. Освен това те набъбват за минути, което трансформира чиа водата в прелестна хидратираща и енергизираща напитка. Изключително богати са на фибри и омега-3 мастни киселини. Заради способността си да всмукват водата, те хидратират тялото по отличен метод.

Вода

Да, тъкмо по този начин. Обикновената вода си остава една от най-хубавите хидратиращи питиета и всеки ден би трябвало да изпиваме най-малко по два литра. Още от сутринта би трябвало да се изпива чаша вода - по този начин метаболизмът се форсира, а тялото се възвръща по-лесно след нощния сън. Жаждата е късен сигнал на дехидратацията, тъй че постоянно дръжте до себе си чаша вода и си напомняйте постоянно да отпивате. През летния сезон пък потребността от вода се покачва, тъй че превърнете шишето с вода във ваш постоянен сателит.

Ананасов сок

Сочният ананас може да се трансформира в извънредно потребен хидратиращ сок. Богат е на ензима бромелаин, който подкрепя процесите на храносмилане и е потребен при отслабването. Детоксикира организма и дава спомагателна прохлада в горещите летни дни. Може да се комбинира с други плодове или да се приема независимо.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР