Важно е да се разграничи Спешна медицинска помощ и Търсене

...
Важно е да се разграничи Спешна медицинска помощ и Търсене
Коментари Харесай

Министърът на транспорта: Не може на всеки, решил да ходи в планината, да му пращаме хеликоптер с парите на данъкоплатците

Важно е да се разграничи Спешна здравна помощ и Търсене и избавяне. Такава активност за търсене и избавяне ще бъде поверена на държавния авиоотряд, само че това е платена активност – незабавната здравна помощ се финансира от страната, само че търсене и избавяне е обикновено да бъде платена. Това съобщи пред медии служебният вицепремиер по икономическата политика и министър на превоза и известията Христо Алексиев.

„ Процедурата за така наречен изсъхнал лизинг е в период. Надявам се да има предложения и България да обезпечи хеликоптери, с цел да стартира тази активност. 16 февруари е крайният период за офертите. На 17 ще знаем има ли подадени предложения. Сухият лизинг е за към 1 млн. евро “, разгласи той.

„ Хеликоптерът на Мариян Боновски няма право да лети, той не е дееспособен да лети, нямаме данни той да е свалил телата от Пирин. Това са въздушни джигити. Това е като да управляваш кола без табели, без годишен механически обзор. Този полет е негларементиран. Тече следствие, след инспекцията ще се дават данни на прокуратурата “, съобщи министърът.

„ При Спешна здравна помощ е гратис, а при Търсене и избавяне би трябвало да бъде заплатено. Имайте поради, че подобен полет може да коства 10 хиляди лв.. Не може на всеки, решил да върви в планината, да му пращаме хеликоптер с парите на данъкоплатците. Ако това е включено в застраховката му, ще бъде осъществено “, безапелационен е той.

„ Стартирали сме преговор, готова е позиция. Не приказваме за въглищните централи, а трансформация и промени в някои от плановете, защото някои от тях са неразумни, като да вземем за пример планът за батериите – няма такива мощности в целия свят. Като цяло бранш енергетика желаеме да бъде дефиниран по метод, който да дава отговор на програмата RЕPowerEU “, разяснява той въпросът с въглищните централи.

„ За мен е необичайно по какъв начин от ТОЛ са събрани единствено 323 млн. лева За мен системата не работи добре, би трябвало да се преразгледа, защото не работи дейно “, сподели още той.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР