Важно е да се разбере, че няма природен закон, според

...
Важно е да се разбере, че няма природен закон, според
Коментари Харесай

Няма природен закон, според който НАТО да съществува вечно, предупреди Столтенберг

Важно е да се разбере, че няма естествен закон, съгласно който НАТО да съществува постоянно. Това съобщи генералният секретар на пакта Йенс Столтенберг преди началото на двудневната среща на държавните и държавните ръководители на страните от военнополитическия съюз, съобщи Българска телеграфна агенция.

" Трябва да запазим пакта и да го осъвременяваме. Опитвам се да огранича допустимо най-вече негативното отражение от различията в НАТО. Досега те не са се отразили чак толкоз, не знам по какъв начин ще бъде отсега нататък, добави той. Ако приказвам за всички благоприятни условия пред НАТО, ще подкопая съюза, " сподели Столтенберг. " Основната ми задача е 29-те страни от алианса да останат дружно, по тази причина диря обща почва. По главния въпрос сме единомислещи - разноските за защита не са заслужено поделени. "

По мотив днешната си закуска с президента на Съединени американски щати, на която Доналд Тръмп порица Германия за зависимостта ѝ от вноса на съветски газ и поради ниските отбранителни разноски, Столтенберг означи, че Тръмп е непосредствен. Съединени американски щати заплатиха за закуската - прекрасен портокалов сок, пресни препечени филийки, посочи той.

" Две международни войни и Студената война потвърдиха, че дружно сме по-силни. Това е добре за всички, изключително за Съединени американски щати, тъй като им разрешава да бъдат международна мощ - по този начин те могат да участват в Азия и Африка. Европа е тази, която се притече в помощ на Съединени американски щати (след 11 септември 2001 година - бел. кор.). Няма друга мощ и страна с толкоз съдружници в света, както Съединени американски щати. Заедно сме половината от международната военна и комерсиална мощ, означи Столтенберг на фона на вчерашното изявление на ръководителя на Европейския съвет Доналд Туск, че Съединени американски щати би трябвало да ценят съдружниците си, тъй като не са им доста. "

" Не виждаме непосредствена опасност от Русия към който и да било от съдружниците в НАТО. Моят метод към Москва е построен от опита ми от 90-те години насам в качеството ми на министър. Дори през Студената война Норвегия имаше връзки с Москва, " продължи генералният секретар.

" Има потребност да бъдем мощни и твърди, като влагаме в сигурността - тогава можем да водим политически диалог с Русия. Възможно е да се реализира възстановяване на връзките с Москва. Но не одобряваме съветската интервенция във вътрешните работи на други страни, като нападението в Солсбъри, опита за прелом в Черна гора, събитията в Крим. Това не значи да спрем да беседваме с Москва, заключи Столтенберг. "
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР