Важно е да се обединим, за да се измъкнем от

...
Важно е да се обединим, за да се измъкнем от
Коментари Харесай

Атаката срещу НАП е опит да се свали правителството, смята Борисов

Важно е да се обединим, с цел да се измъкнем от обстановката, съобщи министър-председателят Бойко Борисов на срещата в Пазарджик нощес по отношение на подхванатите ограничения за ограничение разпространяването на африканската чума по свинете. Премиерът Борисов означи, че се поставят големи старания и изрази благодарност към кметовете и дейните хора в тази област. Министър-председателят посочи, че все още няма ваксина против африканската чума по свинете. Веднага ще закупим ваксина, щом има такава, акцентира министър председателят Бойко Борисов.

Той добави, че е реализирана договореност срокът за умъртвяване на домашните свине да бъде продължен в Пазарджик. Също по този начин във всички 20-километрови санитарни зони към свинекомплексите хората ще бъдат обезщетени с по 300 лв. на двор при непринудено асимилиране на личното поголовие, с цел да бъде направена нужната стерилизация. Насила никой няма да накараме, акцентира министър-председателят и подчертава върху заплахата от разпространяване на АЧС и голямата популация на диви свине.

"Някой съзнателно желае да смъква държавното управление. Те даже си го разказаха”, разяснява министър председателят и офанзивата против Националната организация по приходите.

Според него не би трябвало никоя партия, държавно управление да се меси в самостоятелната правосъдна власт. „ Прокуратурата е самостоятелна власт, аз нямам общо с прокуратурата. Прокурорите си избират прокурори, съдиите – съдии, аз не се меся. Аз можеше да се намеся единствено с мой претендент за основен прокурор по закон посредством министъра на правораздаването, който да предложи на Висшия правосъден съвет и аз смятам, че даже това би трябвало да отпадне в закона. Не би трябвало никоя партия, държавно управление, да се меси в самостоятелната правосъдна власт. И по тази причина не излъчих, а кой са си излъчили прокурорите, дали е подобаващ, Висш съдебен съвет ще реши. Какво е това политически партии си оферират прокурори? Аз не предлагам никого, който стане – той.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР