Важно е да се има предвид, че в България оперират

...
Важно е да се има предвид, че в България оперират
Коментари Харесай

Търговски вериги предупредиха за отрицателен ефект от мерките на МЗХ

" Важно е да се има поради, че в България оперират извънредно доста производители на хранителни артикули с разнообразни географска локация, мащаб, вложения и надлежно потенциал на произвеждане, сертифицираност за качеството на създаваните артикули и т. н. Предложените все още ограничения биха оказали друг, в доста случаи отрицателен, резултат върху техния бизнес и доста от тях към този момент заявиха мненията си по тази тематика. " Това се споделя в писмо до медиите, изпратено от Сдружението за съвременна търговия.
" Членовете на СМТ от години работят със стотици конкурентоспособни български компании. Благодарение на това партньорство, по данни към края на 2019 година, повече от 67% от асортимента в главните хранителни категории в четири от водещите ритейлъри у нас се състои от български артикули. Този дял е най-голям при месните артикули – 76%, следван от хляба със 73%, млечните артикули с 64% и плодове и зеленчуци с 57%. Допълнителна изгода за производителите е опцията да развият бизнеса си и да излязат на интернационалните пазари, с помощта на партньорството си за износ с комерсиалните вериги. Така повече от 45 български компании сполучливо осъществят продуктите си в чужбина. ", се споделя още в позицията. 
От Сдружението добави, че " като национално виновни компании членовете на СМТ постоянно са подготвени за градивен разговор с институциите, в който да се намерят работещи решения за поддръжка на българските производители. "
Танева се закани да наложи със мощ на огромните вериги да продават българска храна и артикули
 
 
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР