Важно е да се грижим добре за себе си, защото

...
Важно е да се грижим добре за себе си, защото
Коментари Харесай

6 неща, които да правите, за да се грижите по-добре за себе си

Важно е да се грижим добре за себе си, тъй като рядко някой различен ще го направи вместо нас. За да имате пълноценно всекидневие, което е изпълнено с благополучие и задоволително грижа за самите вас би трябвало да вършиме тези шест неща: 

1. Спрете с негативизма

Знаем, че всичко към нас крещи негативизъм - медиите, средата, в която живеем, а от време на време даже нашето семейство и другари. Пристрастието на негативизма може да бъде една от най-изненадващите дупки по пътя към грижа на самите себе си. Оказва се, че вашето мислене може да направи огромна разлика в това дали се чувствате добре или не. Фокусирането върху неприятните неща може да ви докара даже до меланхолия. Никой не желае това. 
 6 неща, които мъдрите хора поучават да не споделяте на никого 6 неща, които мъдрите хора поучават да не споделяте на никого
Свикнали сме да споделяме събития от живота си, изключително хубавите, незабавно щом ни се случат и това е нещо естествено. Нима не бихте желае...

2. Бъдете непрекъснати

Като приказваме за това да имате добра грижа за себе си, то би трябвало да се погрижите да сте непрекъснати в тези старания. Не помагате на никого в случай че извършите нещо потребно за вас един път и по-късно забравите да го вършиме цялостен месец. Грижата за вас самите изисква работа - било то да оставяте деня си зад себе си, с цел да си легнете в точния момент, да планирате, пазарувате и приготвяте здравословни ястия или да спазвате рутинните извършения.  Признаването на тази действителност може да ви помогне да бъдете реалисти и нежни със себе си, тъй че да можете да търсите взаимни отстъпки и по-добри решения, които да дават отговор по-добре на вашето енергийно равнище.

3. Спрете да изпитвате възприятие за виновност

Много хора изпитват възприятие за виновност, когато желаят да се грижат за себе си, изключително в случай че преди този момент са се раздавали много за другите. Трябва да забравите за това възприятие за виновност и да си спомните нещо значимо - не може да помогнете на другите, в случай че не помогнете първо на себе си! Чувството за виновност може да бъде мощно деструктивно и да ви вкара в неприятни мисли, а помните какво казахме за негативизма нагоре, нали?  Преодоляването на възприятието за виновност е жизненоважно по пътя към грижата за себе си. 

4. Не си обръщаме задоволително внимание
 5 мита за грижа за тялото, които освен не оказват помощ, само че и вредят 5 мита за грижа за тялото, които освен не оказват помощ, само че и вредят
Всеки желае да има добре поддържан външен тип, здрава, равномерна, сияйна кожа и красиви здрави нокти. За да се реализира това, се изискв...

Основната причина да не се грижим за себе си е, че не си обръщаме задоволително внимание. Снизхождението към личните ни потребности и проблеми ни стопира да се грижим за себе си - този предел е друг за всеки. Някои си споделят, че ще отидат на доктор по-късно, тъй като в този момент би трябвало парите от фамилния бюджет да идат за друго, други хора споделят, че ще се наспят след това, тъй като би трябвало да в този момент да изчистят, да изперат или да работят. Запомнете, че в случай че не се погрижите за себе си, то в даден миг тялото ви единствено ще дръпне ръчната спирачка и по този начин или другояче няма да може да вършите тези неща. 

5. Не си почивате

Когато се изтощите, губите дисциплинираност и самоконтрол. И все пак доста хора не си вземат нужната отмора, а пият кафета, енергийни питиета и не стопират да работят. Този отчет може да се приключи и откакто се наспите! Много е допустимо в случай че сте преуморени да допуснете доста неточности, които по-късно да ви изядат главата. Изградете си привички на отмора. Не е нужно да вършиме геройства и да не спите по цели нощи. Приемете, че вие сте преди всичко.

6. Не толерираме неуспеха си

Ние всички вършим това. Няма един естествен човек, който да не го е гняв когато направи неточност. Всички бъркаме. Просто сме хора. Важно е да приемете това. Разбира се, в реда на нещата е да научите урока си и да не го повтаряте, само че не е проблем, че сте объркали нещо. Често най-големите ни съдии и критици сме самите ние. Щадете себе си малко. Много постоянно повода за объркването на нещата може даже да не е във вас самите. 

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР