Важно е да съобразяваме инвестициите със спецификите на регионите и

...
Важно е да съобразяваме инвестициите със спецификите на регионите и
Коментари Харесай

Инвестиции и частен капитал за обществено значимите проекти в Северна България

Важно е да съобразяваме вложенията със спецификите на районите и да сътворяваме механизми за привличане на частен капитал, когато разполагаме с дребни обществени средства. Целенасочената политика за развиване на районите изисква насърчаването на устойчиви публично-частни партньорства и образуването на фондове, които да притеглят спомагателни финансови средства. Това сподели зам.министърът на районното развиване Малина Крумова на спорен конгрес „ Инвестиции и инфраструктура в Северна България “, проведен от Камарата на строителите в България и ръководителя на Комисията по районно развиване в Европейския парламент Искра Михайлова.

По време на събитието бяха разисквани настоящи въпроси по отношение на сегашни и бъдещи вложения в инфраструктурата на Северна България, трансграничното съдействие, строителни и ремонтни действия, публично-частни партньорства, капацитетът и вероятностите за строителния отрасъл, както и районната политика на Европейския съюз.

Близо 1,6 милиарда лева са плануваните средства по Оперативна стратегия „ Околна среда 2014-2020 година “, които ще бъдат вложени в развиването на ВиК бранша в цялата страна. Тези вложения ще бъдат разпределени съгласно потребностите на всеки район, като средствата за намиращите се в Северна България обособени територии на Видин, Враца, Русе, Добрич, Силистра, Варна и Шумен ще бъдат общо 664 123 895 лева „ Близо половината от вложените от държавния бюджет средства в бранша през 2017 година са били в Северна България. За 2018-та година ще бъдат повече от половината “, означи районният заместник-министър.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР