Важно е да oтправим един апел към гражданите в България,

...
Важно е да oтправим един апел към гражданите в България,
Коментари Харесай

Лъчезар Борисов: Постигнахме уникална финансова стабилност

Важно е да oтправим един зов към жителите в България, с цел да съблюдаваме противоепидемичните ограничения. Днес се виждаме с Вас отдалечено, тъй като се оказа, че в министерството на стопанската система има случаи на COVID-19. През миналите седмици в министерството имаше трима чиновници, които бяха диагностицирани с ковид. След новите проби се оказа, че имаме няколко чиновници от най-ниските равнища - водач и секретарка, стигайки до управителните длъжности. Това разяснява министърът на стопанската система Лъчезар Борисов в ефира на бТВ.

" Бюджетът безусловно не е разоряващ, само че като макроикономист проследявам бюджета 10 години обратно. Това е първият бюджет, който е разумен, имаме акцент върху опазване на здравето, обучение, даже и върху армията ", изясни Борисов.

" Винаги съм казвал, че нещата би трябвало да се гледат в синхрон, световно и общо. Бюджетът би трябвало да се гледа огромно, редом със средствата, които ще дойдат от Европейския съюз. Ние влагаме в бъдещето и в нашата стопанска система. В такава рецесия в случай че не гледаме човешкия капитал, най-важното е да влагаме в хората. Сега нововъведенията са на първа линия, само че ние влагаме в хората ", сподели още министърът.

На въпрос дали заведенията ще бъдат затворени той разяснява, че това са решения на съответните оперативни щабове по места, както и от щаба към Министъра на опазването на здравето.

" Ние направихме много съществени неща, запазихме комерсиалните вериги да бъдат отворени. На този стадий аз като Министър на стопанската система не бих се фокусирал върху съответни браншове. Ние сме говорили с Асоциацията на заведенията, с цел да станат и те браншова камара. Намаляването на Данък добавена стойност беше добра антикризисна мярка, видяхме резултат и върху увеличението на заплащане на налози, както и изсветляване на сивата стопанска система ".

" Постигнахме неповторима финансова непоклатимост в България. Ние сме един от водачите в Европейския съюз. Най-успешната емисия, която България направи. Нямаме конкуренция по кредитен рейтинг на България. Мярката 60/40 работи все още, имаме една от най-ниските безработици. Добавихме 400 млн. от министерство на стопанската система. Прогнозирам прогресивна градация ", добави той.

" Счупихме един прелестен план, план, който беше едно ново ноу-хау. Този план можеше да се осъществя, само че законодателството е над всеки един план и реализаторът би трябвало да се съобрази ", разяснява той за плана за вендинг-машините за продажба на медикаменти.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР