Важно е да останем активни, това коментира по темата за

...
Важно е да останем активни, това коментира по темата за
Коментари Харесай

Мария Габриел предупреди, че приемът в Шенген още не е сигурен

Важно е да останем дейни, това разяснява по тематиката за приема на България в Шенген вицепремиерът Мария Габриел. Тя сподели, че испанското председателство на Съвета на Европа е подкрепило приемането на България, което е добър знак. Габриел обаче акцентира, че не трябва да подхождаме към въпроса като към този момент решен.

Бившият еврокомисар разяснява, че познавайки политическата система в Европа, тя упорства да продължим да убеждаваме Австрия и Нидерландия. Габриел акцентира, че страната ни към този момент е изпълнила всички условия за участие в Шенгенското съглашение.

Тя съобщи също, че 65% от рекомендациите, отправени от Европейски Съюз към България във връзка с върховенството на закона са изпълнени.

“Украйна се бори за нашата сигурност ”, това съобщи изрично вицепремирът в “Още от деня ” по Българска национална телевизия. Тя акцентира, че страната ни през цялото време на войната поддържа Украйна и то освен военно, само че и филантропично.

“Когато България приказва с един глас, не си задаваме въпроси, които не са най-важните, а демонстрираме посока на развиване ”, по този начин Габриел отговори на въпроса има ли страната ни две външни политики по въпроса за Украйна - една на държавното управление и друга на президента Радев.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР