„Важно е да не забравяме, че нашата отговорност към автомобила

...
„Важно е да не забравяме, че нашата отговорност към автомобила
Коментари Харесай

Бивш автомобилен състезател: Отговорността към автомобила не спира с неговото паркиране

„ Важно е да не забравяме, че нашата отговорност към автомобила не стопира с неговото паркиране”, това съобщи някогашният авто играч Владимир Илиев.

След трагичния случай в с. Розово, при който почина 4-годишно дете откакто джип потегли на свободна скорост и го прегази, специалистите дават потребни препоръки по какъв начин да предотвратим сходен случай.
Джип, потеглил на личен ход, умъртви 4-годишно дете в с. Розово Образуваното досъдебно произвеждане е против незнаен причинител
За „ Тази сутрин” Илиев изясни, че постоянно би трябвало да се погрижим за това автомобилът да не потегли на личен ход. За това би трябвало да следваме няколко стъпки. Те включват изгасването на мотора, включване на първа предавка (за коли с ръчни скорости) и да дръпнем ръчната спирачка.

Като спомагателна мярка специалистът изясни, че е добре да завъртим кормилото по посока на тротоара, с цел да избегнем вероятно изпускане на спирачните системи.
Прегазеното 4-годишно дете от с. Розово е трети сходен случай за година В края на юни румънски жител блъсна и умъртви 5-годишно дете на паркинг в Морската градина във Варна
При колите с автоматизирани скорости някогашният играч акцентира, че скоростният лост би трябвало да се намира на позиция P (Parking), след което да използваме ръчната спирачка.

Освен това той съобщи, че грижата за водача е по-освободена при автоматизираните скорости поради по-напредналите технологии.
След починалото дете: Автомобили не престават да се движат в Морската градина на Варна Граждани желаеха въвеждането на специфични пропуски за МПС
Илиев посочи, че всеки автомобил, който е на пътя и е в постоянна приложимост би трябвало да е минал Годишен механически обзор

Специалистът поучава постоянно при надолнище водачите да поглеждат възможната посока на автомобила и да подхващат съответните ограничения като сложи напр камък пред гумата, с цел да избегне ПТП.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР