Важно е да имаме ефективен орган за борба с корупцията.

...
Важно е да имаме ефективен орган за борба с корупцията.
Коментари Харесай

Борисов: До края на годината сме в чакалнята на Шенге

Важно е да имаме ефикасен орган за битка с корупцията. Не би трябвало на всякакви места да се случват безобразия, а след това да се приписват на нас ", посочи по отношение на новия антикорупционен закон министър председателят Бойко Борисов по време на 9-я Зимен университет на Младежи ГЕРБ.

" Винаги сме подкрепяли нашите съседи от Гърция, само че не пропуснах случая да им напомня и някои значими неща. Преди години Гърция и Италия одобриха плана " Посейдон ", който заобиколи България, само че в този момент ги питах какъв брой правилни бяха тогава ", подчертава Борисов. Той разяснява и връзките с Турция и Русия - " Няма по какъв начин да защитим ползите на Европейски Съюз на Балканите, в случай че не защитим положителните връзки сред Турция и Русия ", изясни министър председателят.

По мнението на министър-председателят до края на годината ще влезем в чакалнята на Шенген.

Лидерът на ГЕРБ се базира на скорошно изявление на Манфред Вебер, той бил споделил, че " който пристигна в България всеки споделя - България ни пази най-добре границите ". Припомняме, преди дни Вебер изтъна политическата обстановка е Румъния за провинен за забавянето и приемането на България в Шенген.

Той изясни, че още не можем да похарчим парите, които Европейски Съюз ни е дал. Съюзът казвал " похарчете ги и да ви дадем още ", изясни водачът на ГЕРБ.

Относно митингите против застрояването на Национален парк Пирин Борисов посочи, че ГЕРБ е съвременна партия и не може да си разреши да не се преценява с неправителствените организации.

Опозицията няма действително защо да се хване, изясни Борисов. Те нападали, посредством медиите, с цел да стане ГЕРБ в пояснителен режим. По думите на премиера енергоразпредеителните сдружения са продадени 2005 година 34% е прага за надзор, а страната си е оставила 33%, с цел да няма надзор, посочи Борисов. Българска социалистическа партия желаят одържавяване.

Държавата е доста неприятен собственик, отсече министър председателят. Борисов посочи, че преди години, когато енергото било държавно България от въздух изглеждала като дискотека поради режима на тока.

Единственото избавление от частния бизнес е мощни регулатори стана ясно по думите на Борисов. И трите сдружения в България водят арбитражни каузи за милиони, сподели той.

" Теменужка й споделих " дай си оставката ", тъй като при неналичието на здрав разсъдък, да се разсъждава в профил каво излезе? Приятели на енергийния министър купили ЧЕЗ ", посочи министър председателят и добави, че няма нищо общо в обстановката и обстоятелствата са, че две частни компании са се разбрали.

Той бил посъветвал за оставка, тъй като не би разрешил да се навреди на репутацията на ГЕРБ или на самия министър.

Припомняме, министърът на енергетиката Теменужка Петкова подаде оставка преди дни. За да няма подозрение към договорката и поради околните й връзки с купувача на ЧЕЗ, Петрова подава оставката си пред премиера Бойко Борисов. Малко преди този момент чешката ЧЕЗ утвърди договорката за продажба на активите в Българияи купувача " Инерком Груп ".

Опозицията не харесвала европредседателството. Толкова положителни неща ставали, само че те не ги желали, тъй като сме ние, сподели Борисов.

" Може би и ние щяхме да сме завистливи ", допусна министър председателят. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР