Важно е да има кабинет, защото има много кризи, които

...
Важно е да има кабинет, защото има много кризи, които
Коментари Харесай

Настимир Ананиев: Варианта е един - да бъде реализиран вторият мандат

Важно е да има кабинет, тъй като има доста рецесии, които би трябвало да се решат. Макар, че самият Бойко Борисов признава, че влизането в Шенген и еврозоната само може да направи Продължаваме Промяната-Демократична България. Това съобщи в студиото на " Денят стартира " Настимир Ананиев, народен представител от ПП-ДБ.

" Аз мисля, че единствено държавно управление на ПП-ДБ може да направи това, да вземем за пример държавно управление на акад. Денков. Поне има някакво придвижване, тъй като досега се говореше единствено за втория мандат. Най-накрая ГЕРБ се осъзнаха, че ЦИК ги е определил за хората, които ще получат от президента първия мандат и те би трябвало да подхващат нещо ", добави Ананиев.

По думите му, ПП-ДБ са се държали доста кардинално и отговорно, защото поддържат линията преди и след изборите една и съща.

" Ние декларирахме, че държавно управление на ГЕРБ няма да подкрепим, нито държавно управление с присъединяване на ГЕРБ. Предложихме законодателна и управническа стратегия, предложихме кабинет с лица, които да ръководят тази стратегия ", изясни Настимир Ананиев.

Във връзка с появилите се в медиите имена за претенденти за министър председател от ГЕРБ, съгласно Ананиев Мария Габриел не е надпартиен човек, " което няма неприятно да имаш партийно користолюбие ".

" Ние в никакъв случай не сме казвали: желаеме или не желаеме еди кой си за министър председател. Ние сме били кардинални. Няма да подкрепим кабинет на ГЕРБ, няма да подкрепим и кабинет с присъединяване на министри на ГЕРБ. Посоката е една - в случай че в действителност желаеме да се случат нещата, да бъде осъществен втория мандат ", добави Ананиев.

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР