Важно е да има кабинет и работещо правителство, защото пред

...
Важно е да има кабинет и работещо правителство, защото пред
Коментари Харесай

Стефан Янев: Важно е хората, които ще влязат в кабинета, да могат да носят отговорност

Важно е да има кабинет и работещо държавно управление, тъй като пред страната има голям брой проблеми за решение. Важно е хората, които влизат в ръководството, да могат да носят отговорност. Това съобщи в студиото пред ръководителят на „ Български напредък ” Стефан Янев. 

„ Армията дава опция да бъдеш част от един тим, от един екип, който взаимно извършва общи задания. На българската войска ѝ липсва нещо, което неведнъж съм споменавал. Това е редовно финансиране от позиция на развиването на качествата ѝ. Когато бяхме признати в НАТО през 2004 година политиците взеха решение, че армията няма потребност да бъде развивана и е задоволително, че имаме групова отбрана. Затова ние не инвестирахме редовно в българската войска. Но е значимо, че мъжете и дамите, които носят униформа имат дух и темперамент и извършват дилемите си ”, уточни той във връзка Деня на храбростта и българската войска, които честваме на 6 май.

Той разяснява и думите на президента Румен Радев, че „ една цитадела най-лесно се завладява от вътрешната страна ”. „ В основата на всяко проваляне лежи честен пробив, чуждопоклонство, подкупност, обезверяване, публичен ерес. Все неща, от които обичайно страдаме, само че за които скъпо плащаме ”. „ В думите на президента различавам неналичието на систематична инвестиция в българската войска. Защото, в случай че ние сме сигурни, съсредоточени и знаем какво желаеме от себе си като страна, тогава българската войска ще има приоритет в доста връзки. Но методът на развиване на страната е до известна степен сходен на развиването на армията, Като погледнем чисто политически и стопански какво е положението на страната не е за удивление какво е положението на армията ”, уточни Янев.

По думите му въпросът с разкола е доста необикновен, тъй като той не се внася от един или от група от хора. „ Разколът е противоположната страна на монетата, а точно неналичието на съгласие по базисни проблеми. Липса на обща цел и посока за нас кат общество. Защото е най-лесно да посочим с пръст политиците и да обвиним тях. А те са част от народа и партиите, които сме избрали ”.

Янев изрази вяра, че политическите сили в Народно събрание ще съумеят да доближат до компромис за взаимно ръководство. „ Това е належащо на България. Необходимо е постоянно държавно управление с работещ парламент, тъй като пред страната има доста проблеми за решение ”, акцентира той. И добави: „ От моя позиция положителният вид постоянно е един. кабинет се основава от партийни фигури. Личностите, сега в който влязат в държавно управление и положат клетва, без значение дали преди този момент са били наречени специалисти или експерти, след клетвата стават политици. Те стават партийни хора. Важно е хората, които влизат в ръководството, да могат да носят отговорност ”.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР