Важно е, че вече не си затваряме очите пред темата

...
Важно е, че вече не си затваряме очите пред темата
Коментари Харесай

Зам.-министър Михайлова: В борбата срещу употребата на наркотици трябва да търсим решението заедно

Важно е, че към този момент не си затваряме очите пред тематиката за зависимостите. Дълги години знаехме, какво се случва, само че сякаш нямахме смелостта да сложим казуса, освен да го признаем, само че и да търсим решение за него. Това сподели заместник-министърът на образованието и науката Таня Михайлова на откриването на акцията "Избери живота ", заяви пресцентърът на МОН.

Трябва да признаем, че проблем има и да работим за разрешаването му, е декларирала Таня Михайлова. Тя е съобщила, че МОН създава, дружно с Министерството на здравеопазването, инструкции за дейности при приложимост, владеене и разпространяване на опиати на територията на учебните заведения. Михайлова е добавила, че се разчита да се работи и с представители на Министерство на вътрешните работи, ДАЗД и общините.

С напътствията ще се даде сигурност на учениците, учителите и на шефовете, които ще могат съответно да реагират и да пращат сигнали към способените институции.

Целта на акцията е благодарение на институции, неправителствени организации и всички наранени страни да се състои социална полемика за вредата от използването на наркотични субстанции и да бъдат показани заплахите, които крие използването ѝ.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР