Важният въпрос е, че доверието се рони. Трябва да бъдем

...
Важният въпрос е, че доверието се рони. Трябва да бъдем
Коментари Харесай

Ген. Константин Попов: Модернизация на армията трябва да има

Важният въпрос е, че доверието се рони. Трябва да бъдем деликатни и да не засягаме с груба ръка системите за сигурност. Модернизация на армията би трябвало. Дисбалансът след COVID-19 може да докара до напрежение. Не можем да затрием една система за сметка на друга.
Това безапелационна съобщи пред bTV ген. Константин Попов ръководител на Комисията по защита.

С това той повтори бетонната теза на вицепремиера и министър на защитата Красимир Каракачанов, който е непреклонен що се отнася до модернизацията на армията. Именно Каракачанов бе индивидът, който няколко пъти изрично съобщи, че епидемията от COVID-19 носи стопански последици след себе си и всяка страна ще се оправи друго с тях, което може да докара до основаване на напрежение.

" Трябва да продължим да работим по модернизационните планове. Имаше меморандум, който искаше прекъсването им. Това значи да се върнем години обратно. Трябва да продължим да поставяме старания - рационализация би трябвало ", отсече ген. Попов.

Той разяснява днешната вест за обособяването на военна зона доста покрай границата сред България и Турция. Това е станало с декрет на турския президент Реджеп Ердоган, само че задачата на тази зона към момента не е ясна. Тя ще бъде с обсег 20 кв. км.

" Доколкото имам информация тя е за построяването на инфрактруктура, която евентуално е обвързвана с радиолокационни станции. Те ще усилят опциите на турските сили да следят какво се случва в Черно море. Ако имаше нещо, ориентирано към нас, това място нямаше да бъде определено. За страдание Черно море от ден на ден се милитаризира. Знаем напъните на Русия в тази посока. Вероятно това е отговорът на Турция на съветското държание. Доверието като че ли стартира да изчезва, което допуска да се вложат повече средства за надзор - да сме по-сигурни какво вършим ", изясни ръководителят на Комисията по защита.

Той съобщи, че е доста евентуално във Варна да бъде основан координационен център на НАТО, което е част от взимането на ограничения, с цел да не се изпусне системата от надзор.

" Българската войска има бъдеще. Това е доста значимо. Градим. Можем доста повече, можем и по-малко. Но има възходяща линия и няма по какъв начин да не сме удовлетворени ", изясни ген. Попов.

По думите му факт е, че системата към момента изпитва липса на човешки запас, само че данните сочат, че има позитивна наклонност - за пръв път от доста години назначените са доста повече от тези, които са напуснали.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР