Важният документ Визия за София“ има 24 дългосрочни цели, с

...
Важният документ Визия за София“ има 24 дългосрочни цели, с
Коментари Харесай

Фандъкова внася в СОС Визия за София до 2050 г.

Важният документ „ Визия за София “ има 24 дълготрайни цели, с 230 основни стъпки, 375 съответни ограничения, които са разпределени от 2020 до 2050 година Това разгласи кметът на столицата Йорданка Фандъкова на представянето на документа, който се внася за разискване в СОС, съобщи Канал 3.

" Днес или на следващия ден ще внеса в Столичния общински съвет дълготрайната визия за развиване на София. Тя касае развиването на града за идващите десетилетия. На нея ще се стъпи при разработване на Общия организационен проект на София ", уточни тя.

" На 2 стадия ще се одобри този документ – първата част е дълготрайната част с петте цели, втората част е краткосрочната, там са ограниченията в интервала, съответната работа, плановете, обектите, които залагаме, тази част е доста по-конкретна. Предлагаме СОС да одобри първо дълготрайната част. Надявам се до края на 2020 година да имаме задание, с цел да може от идната година да се работи по тази смяна “, означи още Йорданка Фандъкова.

" Това е споделената визия на софиянци за 30 години напред. И всички, които работим в този момент, да подчиним стратегиите си на това схващане. Голяма част от плановете, които през днешния ден осъществяваме, са подчинени на задачите във Визията.

Но доста по-сериозно би било, в случай че получим и реализираме обединяване – освен на жителите, само че и на всички политически сили в СОС, с цел да има градът доста явен проект за идващите години, който надвишава всевъзможни мандати.

Очаквам да получим поддръжка от СОС, след внасяне на отчета ще стартират разискванията на комисиите.

В екипа се включиха към 10 000 организации, жители, сътрудници, а също и общински съветници “, изброи още Йорданка Фандъкова.

Ръководителят на екип „ Визия ” и Оперативна програма „ Софпроект - Общ организационен проект ” арх. Любомир Георгиев, посочи, че " Софпроект " ще бъде преименуван в " София проект ".

Той предвижда, че популацията на града ще остане 1,5 милиона поданици, колкото е в този момент. " Направихме пресмятане, че в случай че се засели всичко по настоящия организационен проект, може да се заселят още 1 милион души, което не го желаеме ", сподели арх. Георгиев.

" Може да се смята, че огромната вълна към София по-скоро утихва или е утихнала, - към този момент има конкурентни градове в България, конкурентни градове и отвън България, и изворът на работоспособно население от ден на ден пресъхва, т.е. няма хора, които да се реалокират в София ", означи архитектът.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР