Важни задачи стоят пред управляващите, а първата от тях е

...
Важни задачи стоят пред управляващите, а първата от тях е
Коментари Харесай

Сачева: Проблемът с върховенството на закона няма да се реши с протести

Важни задания стоят пред ръководещите, а първата от тях е измененията в Конституцията и всички тематики, свързани с върховенството на закона. Този проблем обаче няма да се реши с митинги, а с разговор сред всички партии. Оставката на Борисов не стои на дневен ред.
Това съобщи пред bTV общественият министър Деница Сачева, която още един път в ефир повтори новата порция от опорки на властта.

Сачева съобщи, че не би могла да дефинира митингите като “гражданска война”. Причината - липсвала идеология в демонстрациите.

“Това е форма на цивилен митинг. Това което ме тревожи, е ескалацията на омразата - хората не смеят да си кажат " Добър ден " ", разяснява още Сачева.

Социалният министър изрично означи, че точно тази ескалация ще бележи политическото развиване на страната в бъдеще.

" Онези водачи, които не я стопират, по-късно няма да могат да посадят нищо върху тази почва. На първо място това са " Отровното трио ", на второ място е президента. Не се търси разговор, а тъкмо противоположното ", съобщи общественият министър.

Изказването и идва на фона на действителна ескалация на напрежението по време на митингите на 2 септември. Демонстрациите бяха оповестени като Велико национално въстание, като по време на митинга се стигна до конфликти сред жители и полиция. Имаше и доста арестувани, както и потърпевши. Президентът също не пропусна да насочи рецензии към властта и то няколкократно през последните няколко дни.

Според Сачева нито един представител на българското държавно управление и на ръководещата партия няма никакъв интерес и в никакъв случай не е призовавал за кръв на митингите.

" Защо му е на държавното управление да провежда това? Това са възмутителни спекулации. Как вършим по този начин, че да има дейни провокации, къде са доказателствата за това? ", попита тя.

Търпим негативи от обстановката, само че все пак се опитваме да вършим всичко допустимо за деескалация на напрежението, безапелационна беше Деница Сачева.

Социалният министър уточни, че няма тематика за оставката на премиера Борисов, само че са вероятни всички разновидности.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР