Важни технически проблеми в сградата на Държавна опера - Стара

...
Важни технически проблеми в сградата на Държавна опера - Стара
Коментари Харесай

Важни проблеми за сградата на Операта обсъди кметът Живко Тодоров с ръководството

Важни механически проблеми в постройката на Държавна опера - Стара Загора, които не търпят отсрочване, са набелязани през днешния ден по време на визитата на кмета Живко Тодоров, заместника му инж. Янчо Калоянов и ръководителя на Постоянната комисия по просвета в общинския съвет Милена Желева.
От ремонт се нуждаят компрометираният от последните стихийни дъждове покрив на постройката и подът на балетната зала. Обсъждани са опциите пространства в приземния етаж да се трансфорат в гардеробни и в нови съблекални за разрастналата се балетна натрупа.
Много нужна инвестиция е закупуването на балетен под за сцената. Очаква се звеното за инвеститорски надзор да извърши инспекция и да предложи проект за ремонт за коментираните  проблеми в културната институция. Милена Желева осведоми, че към този момент е гласувана сумата, нужна за ремонта на развалената въртяща сцена, който ще се извърши от немската компания, построила оборудването.
По време на визитата Живко Тодоров се срещна с шефа Огнян Драганов, основния диригент Ивайло Кринчев, заместник-директора Славчо Николов и художествения началник на балета Силвия Томова. Кметът се срещна и с артистите от многонационалната натрупа на балета.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР