Важни промени за родителите на малки деца. От есента на

...
Важни промени за родителите на малки деца. От есента на
Коментари Харесай

Промени за приема в детските градини

Важни промени за родителите на дребни деца. От есента на 2022 година пада спомагателната точка при банкет на деца, които са посещавали независима ясла преди кандидатстването за градина. Това съобщи заместител - кметът по образованието Тодор Чобанов, представен от Нова ТВ.

Той, обаче разгласи и помощ за родителите, чиито деца не са признати в детско заведение. От 1-ви януари следващата година въз основата на избрани критерии ще бъдат плащани по към 300 лв. за дете. Междувременно поради дефицита тук-там за дребните, в идващите три години, общината планува градежа на нови 67 ясли и детски градини,

" Целта е да се обезпечи място за децата сред 3 и 6 години и колкото е допустимо повече места за децата в детските ясли. В момента строим 12 нови градини и през ноември да стартира строителството на още три. От през вчерашния ден към този момент е допустимо да се отварят групи в здания, които не са предопределени за детски градини. На първи и втори етаж в здания за нежилищни потребности ", съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР