Важна част от всяко пътуване е хотелът, хората често имат

...
Важна част от всяко пътуване е хотелът, хората често имат
Коментари Харесай

10-те най-добри тематични хотели в света

Важна част от всяко пътешестване е хотелът, хората постоянно имат редица условия към мястото където ще нощуват. Някои от туристите желаят то да е покрай забележителностите или в центъра на нощния живот, други - да е на безшумно и умерено място или да има басейн или фитнес зала.

Но има хотели, които желаят да създадат гостуването в тях същинско премеждие, оставящо незабравими мемоари.

Разказваме ви за най-необичайните и забавни тематични хотели в света, откъдето даже най-претенциозните туристи не желаят да си тръгнат.

 Снимка 371786
Източник:

Хотел Georgian House за феновете на магията

Тъй като книгите за Хари Потър станаха известни, почитателите на магическия свят започнаха да се събират в Лондон.

Всъщност хотелът няма нищо общо с известната поредност на Джоан Роулинг.

Въпреки това, Wizard and Enchanted Chambers ( " Wizard`s Room " ) има неповторима атмосфера и е украсен в стила на филмите за момчето вълшебник.

Четиризвездният хотел Georgian House се намира в Лондон, на 800 метра от гара Виктория. Сградата е издигната през 1851 година и е отличена с голям брой награди в сектора.

 Снимка 342705
Източник:

Disneyland Resort е за тези, които обичат принцесите и пиратите

Disneyland Resort се намира в град Анахайм, Калифорния. Той се намира покрай Дисниленд и, несъмнено, фамилии с деца обичат да идват тук.

За дребните девойки, които обичат принцесите и феите, има Fairy Tale suite - Приказен апатамент.

Освен това има тематични стаи, отдадени на " Карибските пирати " и Мики Маус.

Нито едно дете не може да остане равнодушно към интериора на този хотел.

 Снимка 371787
Източник:

Henn-na Hotel за увлечените от света на научната фантастика

В японския град Сасебо (префектура Нагасаки) е открит първият хотел в света, където гостите се обслужват от роботи.

Сред тях има камериерки за разчистване и оправяне на стаите, рецепционист, както и роботи, които оказват помощ да си поставите нещата в дрешника.

Първите гости са от юли 2015 година Хотелът сега има 72 стаи, само че смя та ги усили в бъдещо до 144.

Вместо ключове в Henn-na Hotel се употребява технология за идентификация на лицето. Всички електрически уреди са енергоспестяващи и на покрива са инсталирани слънчеви панели.

Осветлението в стаята работи от датчици за придвижване, само че можете да конфигурирате и други настройки, като ги контролирате от таблет.

 Снимка 371788
Източник:

Стая в стила на кино лентата " Tron: The Legacy "

Дизайнери сътвориха стая в стила на кино лентата " Tron: Заветът " в хотел Ice Hotel, който също е напълно направен от сняг и лед ".

Бен Русо и Иън Дъглас-Джоунс от Extreme Desing са огромни почитатели на " Tron ", и по тази причина са основали тази прелестна стая, наречена Legacy of the River, изпълнена в стила на сецна то нощния клуб от кино лентата.

Ice Hotel, е ситуиран в ски курорта Юкасярви, Швеция и разполагта с 19 стаи с изцяло неповторим жанр.

 Снимка 371789
Източник:

Wonderland House е за тези, които желаят да попаднат в света на " Алиса в страната на чудесата "

Може да се окаже, че туристите са паднали в заешка дупка в къщата на чудесата - един 6-стаен хотел в Брайтън, Англия.

Хотелът е отдаден на книгата " Алиса в страната на чудесата ", написана от Луис Карол през 1865 година. Писателят е прекарвал лятото в морския курорт, където нищо чудно да е получил и ентусиазъм за известното си произведение.

Подредбата и украсата на всяка стая, в това число мебели, чайник, часовник, огледало и доста други неща са в стила на " Алиса ".

Кухнята е с шахматен под е направена в стила на Шапкаря и е оборудвана с всичко належащо за шумно чаено празненство.

 Снимка 371790
Източник:

Хотел Hello Kitty

Японската анимационната героиня Hello Kitty е обичана от доста девойки по света. Ето за какво стаите в този хотел, обзаведени в стила на котето, се радват на известност освен на децата, само че и на техните родители.

В Keio Plaza Tama в Япония има такива стаи. Удобствата включват плоскоекранен тв приемник, Wi-Fi, ледник и ъгъл за посетители.

Освен там, такива стаи са направени и в хотели в Тайван, Сингапур и Лос Анджелис.

 Снимка 371792
Източник:

Хотел Pokemon за феновете на Покемони

След като стана толкоз известна играте Pokemon Go, хората теоретично могат да намерят Pokemon на всички места, във всеки хотел.

Въпреки това, този хотел е доста известен, защото дизайнът му е изцяло обвързван с Pokémon.

Хотел се назовава Haeundae Grand Hotel и се намира в Южна Корея.

 Снимка 371795
Източник:

Хотел за феновете на " Властелинът на пръстените "

Тези, които са пристрастени към трилогията " Властелинът на пръстените " могат да пътуват в доста страни, тъй като тази тематика не е толкоз рядко застъпена.

Все отново, в случай че желаете да живеете в един свят на хобитите, няма по-добро място от хотела Hobbit Мотел в Woodlyn парк в Нова Зеландия.

В Нова Зеландия бяха снимани филмите за приключенията на хобитите от книгите на Толкин.

 Снимка 371796
Източник:

Legoland Hotel е за тези, които обичат " Лего "

Открит през април 2013 година в Калифорния, хотел Legoland е основан за феновете на международно известната игра, благодарение на която може да се конструират всевъзможни неща.

Необичайни тематични стаи на хотелски комплекс, украсени като пиратски транспортен съд, приказни царства и авантюристичен паркове, се харесват освен на децата, само че ина техните родители. На територията на необичайния хотел естествено има интерактивни детски площадки и отопляеми басейни.

Уникалността на Хотел Legolandе и в детайлите. Части от интериора са направи от тухлички в стила на Lego, а интерактивните детайли няма да омръзнат даже на изтощени деца.

Играчки гущери и паяци, като че ли пълзят по стените, а да открият и отворят вълшебния сандък могат единствено същинските фенове на приключенията.

 Снимка 371797
Източник:

Хотел за тези, които обичат Бийтълс

Хотел Hard Days Night се намира в многолюден квартал на Ливърпул и разполага с новаторски ресторант и моден коктейл бар.

Хотелът е украсен в жанр " Бийтълс " с извънредни творби на изкуството и бутикови стаи.

The Hards Days Night заема постройка, която е архитектурен монумент, единствено на 150 метра от Liverpool ONE - най-големият търговски център навън в Обединеното кралство и на10 минути пешком от известния туристическа атракция Royal Albert Dock.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР