Важна част от продажбите е да обясните на хората защо

...
Важна част от продажбите е да обясните на хората защо
Коментари Харесай

Повярвай, наистина си струва!

Важна част от продажбите е да обясните на хората за какво би трябвало да купуват от вас и тя се назовава стойностно предложение. Тази част от процеса на продажбата е основана, с цел да убеди аудиторията в преимуществата, които притежавате пред съперниците си.

Съществуват три съществени вида оферти, които можете да включите в тактиката си, само че би трябвало да изберете това, което ви добавя най-добре. Вашето стойностно предложение би трябвало да акцентира какво ви отличава от съперниците.

„ Нашите цени са най-ниски “

Това предложение е основано извънредно ниската цена, по тази причина в случай че желаете да заложите на него, първо се уверете, че можете да имате доход, даже и продавайки на ниска цена своите артикули или услуги.

Основното преимущество тук е, че е доста елементарно да се изясни на потребителите, а най-големият минус е, че постоянно би трябвало да се борите да поддържате най-ниската цена по отношение на конкуренцията. Ако сте при започване на бизнеса си, идващият тип евентуално е по-подходящ за вас.

„ Нашият артикул е неповторим “

Да познаваш преимуществата си е извънредно значимо при избора на това предложение. За задачата ще ви е належащо изследване на пазара, с цел да разберете какво кара хората да избират вашата марка. Основно преимущество на този вид е, че ще можете доста добре да прецизирате аудиторията, на която продавате, само че е допустимо други компании да се опитат да ви копират и да продават своите артикули на по-ниски цени.

„ Правим нещата по-лесни за вас “

Най-големият плюс на този способ е това, че посредством вашия артикул или услуга потребителят си купува облекчение на негов проблем. Освен това за удобството и спестяването на време и старания нормално клиентите са склонни да заплатят по-висока цена.

Как да създадем своето лично неповторимо стойностно предложение в 3 стъпки?

На кого говорите? Отговорът на този въпрос ще ви помогне да създадете ясна визия за съвършения консуматор. Как наподобява? На база на какво взема решения за покупката? Мрази ли избрани неща? Изяснете всичко оптимално тъкмо. Колкото повече елементи имате, толкоз по-лесно ще е да се фокусирате върху характерните потребности и стремежи на клиента си.

Какъв проблем решавате? Така ще разберете какво аудиторията ви желае да реализира и какви провокации среща по пътя си. Открийте „ болежките “ и ги включете в посланието си, с цел да се позиционирате като бранд, който може да се оправи с казуса.

С какво сте неповторими? Улеснете допустимо най-вече процеса, през който потребителите би трябвало да преминат, с цел да прегледат предложенията ви, най-много в цифровото пространство. Така бързо ще схванат с какво сте неповторими и без значение какво продавате, се уверете, че сте посочили на хората коя е главната характерност, която ви отличава от всички на пазара.

Изграждането на положително стойностно предложение е голямо преимущество за вас, което ще накара евентуалния покупател да се замисли над офертата ви. След като един път сте го убедили, че си струвате, обяснете от кое място и по какъв начин да се случи това.

Ерик Хюзер за Medium.com
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР