Важен тест ще има днес Григор Димитров във втория кръг

...
Важен тест ще има днес Григор Димитров във втория кръг
Коментари Харесай

Време е за шоуто Григор Димитров - Новак Джокович

Важен тест ще има през днешния ден Григор Димитров във втория кръг на шампионата на трева в “Куинс Клъб” в Лондон. Българинът ще се изправи против някогашния №1 и притежател на 12 трофеи от “Големия шлем” Новак Джокович в среща от втория кръг, която ще се организира на централния корт към 17.00-18.00 часа наше време.

Григор Димитров е подложен под №2 в главната скица, до момента в който сърбинът взе участие с “уайлд кард”. На старта 27-годишният хасковлия победи мъчно Дамир Джумхур (Босна и Херцеговина) с 6:3, 6:7(4), 6:3, до момента в който Джокович стартира сезона на трева с с безапелационна победа над квалификанта Джон Милман (Австралия) с 6:2, 6:1.

Grigor Dimitrov practice session 20th June 2018 #GrigorDimitrov @QueensTennis pic.twitter.com/9UfqRS6vXz
— Justin Queen's Club 2018 (@justinjupiter8) June 20, 2018 31-годишният Джокович, който е 22-и в света сега, има 68 трофеи в кариерата си, с 60 повече от Григор. Белградчанинът е в серия от четири следващи победи против Димитров, като има общо шест триумфа в седем мача с хасковлията. За последно двамата играха през есента на 2016 година на шампионата " Мастърс " в Париж, когато сърбинът победи с 4:6, 6:2, 6:3.

After a straightforward start to his grass-court season, can Novak #Djokovic book a place in the Queen's QFs with a win over former champion Grigor #Dimitrov?

Read more > https://t.co/vXVBCDAkYn pic.twitter.com/YnmP7oIMO9
— Live Tennis (@livetennis) June 21, 2018 Те имат един мач на трева на " Уимбълдън " през 2014 година, когато на полуфиналите Джокович печели с 6:4, 3:6, 7:6(2), 7:6(7). Единствената победа на Димитров е през 2013 година на алено на шампионата " Мастърс " в Мадрид със 7:6(6), 6:7(8), 6:3.

“Двубоят с Григор Димитров е особенo значим. Той е един от най-хубавите в света и обича да играе на трева. Смятам, че това е обичаната му настилка. Започна безапелационно в този момент. Ще изляза убеден на корта и единствено за победа. Мачът е огромно предизвикателство и тест за двама ни, изключително за мен в този миг, когато нямам доста изиграни дуели в последните 12 месеца”, съобщи Джокович преди днешния конфликт с Григор Димитров от програмата на 1/8-финалите на шампионата в британската столица.

В същото време Григор Димитров е надъхан за битка и по-добро показване спрямо мача с Джумхур.

" За да печелиш шампионати, би трябвало да минаваш и през такива срещи. Без значение в каква фаза на надпреварата, рано или късно, би трябвало да побеждаваш тенисисти като Новак. Той направи доста мощен мач в първия кръг. Гледах го малко... Но аз съм тук, с цел да се боря. Ще се опитам да се показва по-добре, да намеря по-силната си игра. Това е ", сподели Димитров са идния дуел с Джокович.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР