Важен ден за пакета Мобилност в Европейския парламент. Българските евродепутати

...
Важен ден за пакета Мобилност в Европейския парламент. Българските евродепутати
Коментари Харесай

Часове преди гласуването: България с контрамерки, ако приемат пакета Мобилност

Важен ден за пакета " Мобилност " в Европейския парламент. Българските евродепутати се пробват да убедят сътрудниците си от останалите страни да отхвърлят пакета на следващия ден при гласоподаване в пленарна зала.

Вижте повече детайлности от директното включване на Десислава Апостолова.

50:50 са възможностите за приемането на пакета " Мобилност ". Ако се стигне до гласоподаване, поправките са над 1600, което значи, че самото гласоподаване ще продължи часове наред, оповестява Българска национална телевизия.

Днес тримата наши представители, които не съумяха да участват на предходното гласоподаване, дойдоха в Страсбург. Двама от тях - Светослав Малинов и Неджми Али обявиха, че нямат другия от другите български евродепутати. Единствено Николай Бареков сподели, че има избрани условия, което е споделил с премиера Борисов.
Светослав Малинов - Евродепутат от ДСБ/ЕНП: Съжалявам, че през вчерашния ден не можах да изразя волята си по механически аргументи. Имам история на опозиция против този пакет. Ще гласоподавам в сряда дружно с всички съперници. Искрено скърбя, само че нещата не са свършили.Николай Бареков - евродепутат от " Презареди България " /Европейски консерватори и реформисти: Първото ми изискване е 20% нарастване на заплатите на всички български водачи на тежкотоварни коли. Второто изискване е всички трудови контракти да бъдат направени не на минималната работна заплата. Премиерът Борисов одобри моите условия и сподели, че ще работим дружно. Искам ясна поръчка на следващия ден до обяд. След като моят глас се оказа толкоз значим, дано да го използваме в интерес на жителите.Неджми Али - евродепутат от ДПС/АЛДЕ: Поради персонални аргументи ми се наложи да пътувам към моя район. Имам закупен билет, само че трябваше да бъде анулиран. Не можах да участвам на вчерашното гласоподаване и скърбя за което.
Днес българските евродепутати водят дейна акция, в това число с листовки, с цел да пропагандират за българската идея.
Ангел Джамбазки - евродепутат БМРО/Европейски консерватори и реформисти: Нека напомним, става дума за хляба на 150 000 български фамилии. Това са половин милион български жители. И би трябвало да се направи невъзможното в обстановка, в която сами се слагаме, да си решим проблемите.Андрей Новаков - евродепутат ГЕРБ/ЕНП: Внесли сме всички ние над 1600 ремонти, което ще окаже въздействие върху самия развой на гласуването. Предполагам, че гласуването ще продължи повече от 3 часа. Чух, че има български сътрудници, които са си сменили позицията и ще гласоподават в поддръжка на пакет " Мобилност ". На тях желая да кажа, че това не е моята позиция, а националната позиция по пакет " Мобилност ", писана дружно с водачите и превозвачите.Петър Курумбашев - евродепутат БСП/ПЕС: В момента сме се фокусирали да създадем разбор по какъв начин да спечелим вота на следващия ден, а не в случай че се изплеска коритото, какво да вършим след това. Така че, въобще не сме се отказали да спечелим този мач. Правим разбор човек по човек, страна по страна и по какъв начин да ги активизираме за утрешното гласоподаване.
Последният коз на България да блокира пакета " Мобилност ", в случай че на следващия ден бъде гласуван, е да не бъде позволен до разискване в границите на тъй наречените триалози, в които вземат участие министрите на транспрота на страните -членки, Европейска комисия и европейския парламент. Решението обаче би трябвало да вземе румънското европредседателство, изясни министър Росер Желязков, който довечера отпътува за Букурещ.
Росен Желязков- министър на превоза: Отиваме и приказваме с румънците. Това ще бъде нашата реакция. Да не се стига до триалози. Ако няма триалози, няма второ гледане в Европейския парламент, няма пакет.
Росен Желязков заяви, че тази заран е изискал поддръжка и от министрите на превоза на Португалия, Испания, Гърция, Ирландия, Словения, Словакия и Хърватска.
Росен Желязков- министър на превоза: Изпратих писмо, с упорито искане да стимулират своите представители в Екологичен потенциал да гласоподават по тази причина, пакетът за подвижност да се прегледа в идващия състав на Европарламента, с цел да има задоволително време да се реализиран взаимни отстъпки.
Утре към 200 български и 400 румънски превозвачи излизат на митинг в Страсбург. Те ще дойдат с чартърни полети. Очаква се към тях да се причислят и водачи от Полша и Естония.

Блокиране на улици с тирове няма да има, обясниха уредниците, само че не изключват колона от камиони да премине по улиците на френския град. Очаква се представители на протестиращите да бъдат позволени до пленарната зала по време на гласуването.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар: