Вахостав – СК (VAHOSTAV-SK a.s.) - втората по големина компания

...
Вахостав – СК (VAHOSTAV-SK a.s.) - втората по големина компания
Коментари Харесай

Европейски лидер в строителството на сложни транспортни съоръжения и тунели е вече в България

" Вахостав – Семеен кодекс " (VAHOSTAV-SK a.s.) - втората по величина компания от строителния бранш в Словашката република, насочва вниманието си към комплицирани инфраструктурни обекти в България. Такива са секторите през Кресненското дефиле, тунела под Шипка, елементи от Автомагистрала Хемус и ЖП плановете, които следва да бъдат пуснати в страната.
" Вахостав – Семеен кодекс " (VAHOSTAV-SK a.s.) включва в портфолиото си голям брой изпълнени и пуснати в употреба планове освен в родината си, само че и в Европа. Към днешна дата компанията построява част от Румънската автомагистралата " Трансилвания " от Тимишоара до Унгарската граница с обща бюджетна стойност 2,2 млрд евро. В същото време работи по построяването на най-дългия тунел в Словакия в партньорство с италианския колос " Салини Импреджио ". Тунелът " Вишньове " е с дължина от 7520м и е на стойност над 710 милиона евро. Очаква се тунелът да бъде приключен през 2023г. Най-високия виадукт в Словакия с височина от 77м е също дело на компанията. Предстои също по този начин " Вахостав – Семеен кодекс " в консорциум с " ТуКон " (TuCon) да построи първия стадий на северния байпас в Прешов.

" Вахостав – Семеен кодекс " (VAHOSTAV-SK a.s.) е основана през 1954 година и e водач в сектора на инфраструктурното строителство и специализира в комплицирани обекти с огромен размер подземно и високо строителство – мостове и естакади. Компанията се концентрира върху техническата част на тези обекти и тяхното осъществяване.
" В България следва да се построяват редица огромни и извънредно комплицирани инфраструктурни планове и ние считаме, че нашият опит и експертиза могат да са от огромна изгода. Наблюдаваме пазара и беседваме с редица локални сътрудници за опциите ". Споделя инж. Иван Кимличка – изпълнителен шеф на интернационалния отдел на " Вохастав – Семеен кодекс ".

" Наблюденията ни до този миг са, че в страната има доста професионални компании с добре готови фрагменти, само че имаме вяра, че при този размер на идни обекти ще има място и за нас. За нас е значимо да се извършват качествени и мъдро проектирани обекти, като в същото време целим да вършим осъществяването им по-ефективно от позиция на време и запас ", споделя още инж. Кимличка.
" След сполучливото ни присъединяване в търга за 13 километровата права Ботевград – Мездра, " Вохостав – Семеен кодекс " е в процедура по разкриване на непрекъснат офис в България за разширение на активността си в страната ", прибавя инж. Кимличка.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР