Вагоноремонтният завод в Карлово е вече притежание на националната германска

...
Вагоноремонтният завод в Карлово е вече притежание на националната германска
Коментари Харесай

Държавната германска компания Deutsche Bahn e новият собственик на ВРЗ Карлово

Вагоноремонтният цех в Карлово е към този момент владеене на националната немска железопътна компания Deutsche Bahn. След месеци подготовка, договорката най-сетне е финализирана през миналата седмица, написа Marica.bg

В проектите на новия притежател на карловското дружество, известно като ВРЗ, влизат обновяване на производството на товарни вагони и ремонтирането на към този момент експлоатирани такива. В по-разширените планове на немската компания влизат и поправката, както и поддръжката на локомотиви.

Очаква се работната активност в завода да започва през септември, като първо ще бъдат наети 70 индивида. През идващите 18 месеца проектът е предприятието да назначи общо 300 чиновници.

Възстановяването на ВРЗ би било сериозен тласък за районната стопанска система. Покупката на предприятието от немската държавна компания е една от най-големите вложения за района през последните няколко години.

Вагоноремонтният цех е основан през 1964 година, като клон на Железопътен цех София на площадката на бившето локомотивно хранилище в Карлово. Първоначално в предприятието се е ремонтирала железопътна техника и са се произвеждали аварийни елементи. От 2007 година в него стартират да се създават нови вагони за транспорт на товари.

След повече от две години, борейки се с непрестанни финансови проблеми, през 2015 година ВРЗ е оповестено в неплатежоспособност. Оттогава заводът е благосъстоятелност на банката, към която е натрупал дълга си.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР