Вагон-бюфет ще пътува от днес всекидневно с легендарния влак Родопи“

...
Вагон-бюфет ще пътува от днес всекидневно с легендарния влак Родопи“
Коментари Харесай

Вагон-бюфет ще пътува с теснолинейката всеки ден

Вагон-бюфет ще пътува от през днешния ден ежедневно с именития трен „ Родопи “ по линията на теснолинейката. Това се случва за пръв път от 30 години насам. Възраждането на тази традиция е по концепция на Гражданско съдружие „ Родопската теснолинейка “. БДЖ приема, ремонтира и преоборудва елементарен вагон в бюфет и го пуска в придвижване.

Денят за това е определен неслучайно. Днес следва следващото групово пътешестване с Малкото влакче във връзка на двоен празник - 90-годишнината от откриването на сектора Велинград – Велинград-юг и 80-годишнината на трасето Велинград-юг - Якоруда.

За първи път от години насам билетите за атракционния воаяж свършиха безусловно за дни и не стигнаха за всички искащи. Поради потребността от парно отопление във влака пътническите вагони са лимитирани до 5, а местата - до 150, изяснява един от запалянковците в сдружението - Кристиан Ваклинов. При това - единствено със непокътнати места и без правостоящи. Билетите бяха пуснати за продажба на 12 декември и още на същия ден в София се изчерпаха, след два дни към този момент нямаше и на другите гари.

Празникът още веднъж ще бъде маркиран с културна стратегия. Групата ще отпътува с трен „ Родопи “ от гара Септември в 8.31 ч., и ще пристигне в Якоруда в 11.46 ч., където ще се насочи към читалище „ Светлина - 1907 година “ Там гостите ще бъдат посрещнати с музикални осъществявания и забавни обстоятелства от историята на теснолинейката. В 15.50 ч. трен „ Родопи “ отпътува назад към Септември с връзки за София, Пазарджик, Пловдив, Димитровград и Стара Загора. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР