Въглищната енергетика гарантира към момента нашата автономност, независимо от цената

...
Въглищната енергетика гарантира към момента нашата автономност, независимо от цената
Коментари Харесай

Радев: Срокът за затваряне на въглищните централи трябва да бъде удължен

Въглищната енергетика подсигурява все още нашата самостоятелност, без значение от цената на енергетика. Срокът за затваряне на централите би трябвало да бъде продължен. Това мнение изрази президентът Румен Радев, който добави, че служебното държавно управление търси всички вероятни решения, с цел да внесе Плана за възобновяване. Две с провокациите пред кабинета - промяната в правосъдната система с акцент върху отчетността и отговорността на основния прокурор, както и да се уточни дата за затваряне на въглищната енергетика.
Според Радев търси се желае ясно решение и консенсус, както и дълготрайна визия по отношение на така наречен " зелена договорка ". Той счита, че срокът за затваряне на централите би трябвало да бъде продължен и след контрактувания от предходните ръководещи - 2036 година.
Разбира се, че цените на тока притенсяват хората. Очаквам краткосрочните ограничения на служебното държавно управление да дадат резултат. Това държавно управление се отличава от предходното постоянно държавно управление, тъй като работи в границите на закона. Трябва да се търсят способи да помогнем на българския бизнес, сподели още Радев, който посети цех в Кърджали.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР