Въглеродът може да е главен герой в различни сюжети. Като

...
Въглеродът може да е главен герой в различни сюжети. Като
Коментари Харесай

АРТ посоки с Галя Крайчовска: въглеродни сюжети в Червената точка

Въглеродът може да е основен воин в разнообразни сюжети. Като кураторската галерия на Слав Недев в изложба " Червената точка ". Любопитно е по какъв начин художниците приласкават четвъртия най-разпространен детайл на Земята.

Галерия „ Артур показва независима ретроспективна галерия „ Завръщане - Homecoming ” на Иванка Минчева.

Двете страни на медала описват истории, връщат мемоари, предизвикат размисъл, будят съпричастие. Заглавието подчертава върху завръщането - от една страна като действително деяние след дълго неявяване от българската креативна сцена към дълго чакана среща с родната аудитория. Но и завръщането страст - дълбока и персонална, като носталгичен лъх, чувство за неразривна връзка с корените.

Годината е 2019. В изложбения проект на столичната изложба " Арте " е заложена взаимна галерия на Милко Божков и Стоян Цанев - сътрудници и другари. Но уви, Стоян Цанев напусна земната сцена. Милко Божков посвети галерия на своя другар, в този момент изложба " Арте " демонстрира камерна селекция - спомен за Цанев.

„ Щастлив лабиринт ” на Николай Панайотов ви чака в изложба „ Нирвана ”.

Изложбата е въодушевена от пространството на изложба Нирвана, с разговора на бяло, алено и черно “. Художникът построява гора от конуси, живописни платна, апаратура и рисунки. Николай Панайотов е основател на място за съвременно изкуство в българското село Стоките - „ Бялото учебно заведение “. Казва, че такива места липсват в България - по тази причина дружно със брачната половинка си - художничката Лариса Илиева, трансформират учебното заведение в съвременен храм на изкуството.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР