Вадуц Лихтенщайн е първият съперник на Левски в квалификациите за

...
Вадуц Лихтенщайн е първият съперник на Левски в квалификациите за
Коментари Харесай

"Левски" срещу единствения професионален клуб в Лихтенщайн

" Вадуц " Лихтенщайн е първият противник на " Левски " в квалификациите за Лига Европа. Едноименният столичен тим се състезава във втора дивизия на Швейцария и е единственият професионален клуб в родината си.

Тимът е неповторим, тъй като печели домашната купа, до момента в който се подвизава в непознато състезание.

Футболен клуб " Вадуц " е учреден на 14 февруари 1932 година Играе мачовете си на съвсем 8-хилядния " Рейнпарк Щадион ". В предишното е дал доста национали на Лихтенщайн, само че сега се състои най-вече от чужденци от всички краища на света.
Финландци за " Славия ", латвийци за ЦСКА и пътешестване до Лихтенщайн за " Левски " Ясен е жребият за първия квалификационен кръг в Лига Европа
Отборът е със статута на посетител в швейцарското състезание. От сезон 2001/02 се състезава във втория ешалон на страната, като непроменяемо е измежду най-хубавите в дивизията. Той обаче няма право да взе участие в шампионата за Купата на Швейцария.

Като единствен първокласен тим в Лихтенщайн " Вадуц " непроменяемо победи с купата на страната от 1998 година насам и по този начин получава право да взе участие в квалификациите за Лига Европа. До момента обаче по този начин и не съумява да премине предварителните квалификационни кръгове.

" Левски " ще гостува в Лихтенщайн в първата среща на 12 юли, а реваншът в София е на 19 юли.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР