Вадим Зайдман, Каспаров.ruПрезидентът на Франция Еманюел Макрон заяви в интервю

...
Вадим Зайдман, Каспаров.ruПрезидентът на Франция Еманюел Макрон заяви в интервю
Коментари Харесай

Из живота на Микроните: Русия да бъде победена без разгром, жена да роди без да е бременна…

Вадим Зайдман, Каспаров.ru

Президентът на Франция Еманюел Макрон съобщи в изявление пред френска медия: " Искам Русия да претърпи проваляне в Украйна и желая Украйна да може да отбрани своята позиция. Но съм уверен, че в края на краищата това няма да завърши по боен път. Аз не считам, както смятат  някои, че би трябвало да се стремим към цялостен погром на Русия, атакувайки я на нейна територия. Тези наблюдаващи желаят на първо място да съкрушат Русия. Това в никакъв случай не е било и в никакъв случай няма да бъде позицията на Франция ".

Макрон желае Русия да претърпи проваляне, само че да не бъде разгромена.

Тоест, една жена да роди дете без да е била бременна. Подчертавам: даже не малко бременна, а въобще да не е била бременна!
И още веднъж старите песни за главните неща: 

договаряния, договаряния, договаряния..., 

„ належащо е украинското нахлуване да разклати съветския фронт и да накара Москва да се върне на масата на договарянията " – това е вместо военно проваляне на Русия.

Впрочем, Макрон нещо от дълго време не се е обаждал на Путин по телефона – обади ми се, обади се!

Изглежда до през днешния ден единствено Макрон от западните водачи не е схванал простата истина: като се изключи че Путин е по принцип недоговороспособен, всевъзможни договаряния и  постигнатите при тях съглашения биват употребявани от него с единствената цел да си оближе раните, да укрепи силите си и още веднъж да стартира всичко

 в идващ, още по-кървав кръг

  Докато Путин е на власт, до момента в който диша, той няма да се помири с самостоятелна Украйна.
Дори Олаф Шолц – преди най-нерешителния от европейските водачи, освен това налегнат от комплекса за историческа виновност на германците, преодоля алената линия вътре в себе си и освен утвърди доставките на  " леопарди ", само че и недвусмислено разгласи курс към победа на Украйна и проваляне на Русия. Заяви го на Мюнхенската конференция по сигурността. Наистина прозвучаха като сензация от устата на Шолц думите, че доставките на оръжия за Украйна не удължават войната и не усилват риска от ескалация на въоръжените дейности (до напълно скоро го споделяха и доста западни водачи, и самият канцлер на Германия), а противоположното – доближават края на войната, успеха на Украйна и провалянето на Русия.
А Макрон още веднъж реанимира тематиката за договарянията. 

" Полезен глупак "

 е най-мекото, което в този случай може да хрумне на човек по адрес на френския президент. И въобще ти идва на езика епитетът, който преди време Борис Немцов лепна на Путин (Немцов назовава Владимир Путин „ ебнутый “ – прецакан, повреден, вманиачен – б. р.). Ами извинете, само че би трябвало да си тъкмо подобен, с цел да правиш такива либералистичен и пораженски изказвания при продължаващия към този момент година геноцид над украинците, след Мариупол, Буча, Ирпен (който прочее Макрон персонално посети при визитата си в Украйна през юни предходната година – б. а.), Гостомел, Бородянка, Изюм. Това е безусловно изменничество и нож в гърба на без друго кървящата Украйна, която с всички сили се сражава  против побъркания агресор. Пълен погром (на Путин – б.р.) съгласно Макрон не трябва да се позволява, с него по този начин или другояче ще се наложи да се договаря.

Но това към момента не са всички откровения на Макрон. Не стига, че не желае цялостен погром на Русия, той не желае и промяна на първия човек в Кремъл. Според френския президент, " всички разновидности, с изключение на Владимир Путин в границите на сегашната система " ще са по-лоши. 
Това е още една не просто остаряла, а най-старата ария за значимите неща, с която плашеха руснаците на всички президентски избори, като се стартира с изборите през 2004 година: в случай че не е Путин, ще дойдат националисти, неонацисти, фашисти, спрямо които Путин ще наподобява надали не пречистен демократ. С тази ария стигнахме до най-кървавата  война в центъра на Европа след Втората международна, до този 

Апокалипсис на ХХI век

Наистина, Макрон направи ангажимента, че не желае Путин да бъде заменен с някой различен " в границите на сегашната система ". Може да се допусне, че при промяна на системата той счита промяната на президента освен за допустима, само че и за желателна. Значи, той счита освен за желателна, само че и за нужна промяната на самата система, т.е. – основания в Русия режим. Путиновия режим.

Естествено, тук изниква въпросът: по какъв начин да се реализира такава дреболия като промяната на путиновия режим?

Макрон не скри от обществеността по какъв начин вижда механизма на тази промяна: "... бих желал режимът в Русия да се смени по либерален път по волята на гражданското общество ".

Володимир Зеленски преди да стане президент беше комедиант. Еманюел Макрон наподобява се движи в противоположната посока и откакто напусне президентския пост счита да стане комедиант. Във всеки случай доста добре му се удава да разсмива публиката.

Къде откри той в Русия гражданско общество? Под какъв микроскоп го е разглеждал? 
Впрочем, доста е допустимо – той въпреки всичко е Микрон, значи може да вижда микросвета.

Из живота на микроните...

Не схваща индивидът, че в Русия режимът не може да се смени по либерален път, по избор на гражданското общество, тъй като

 в Русия няма никакво гражданско общество

Отдавна няма вяра и във връзка с страхливия и подкупен съветски " хайлайф ". А и при положение на дворцов прелом самата фашистка същина на режима няма да се промени, толкоз надълбоко е стигнала заболяването, която към този момент има метастази.

Единствената останала през днешния ден опция за промяна на фашисткия режим в Русия е тази, от която Макрон се опасява под паника: цялостен и категоричен боен и стопански погром на Русия. А с цел да се предотврати възраждането на режима от пепелта – реденацификация (дерашизация), демилитаризация, денуклеаризация, заличаване на имперската матрица – това проклинание, преобладаващо в Русия шест епохи.
Превод: Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР