Ваденето на апартаменти на известни лица от политическия и обществен

...
Ваденето на апартаменти на известни лица от политическия и обществен
Коментари Харесай

Апартаментгейт: Появи се и съпругата на Лозан Панов

Ваденето на жилища на известни лица от политическия и публичен живот няма край. Поредният епизод е обвързван със брачната половинка на ръководителя на Върховния касационен съд (ВКС) Лозан Панов – Елисавета.
Според изданието „ Правен свят”, което е свързвано с Делян Пеевски след продажбата си, Елисавета Панова е купила апартамент от 172 кв. метра и два гаража, надлежно по 19,5 и 19,7 кв. метра, в кооперация на ул. Елемаг " № 32 в столичен квартал " Изгрев " - според информация в Имотния указател. Сделката е направена от компания " Ганева 2000 ", чийто едноличен притежател съгласно Търговския указател е Елисавета Ганева (бел. ред. - Ганева е моминското име на Панова), а продавач още веднъж е компания " Артекс ". Сделката е за малко над 93 000 лв., което прави към 225 евро на квадрат за трите парцела. А " Правен свят " вади данни за придвижването на цените през 2013 година, когато е направена договорката, съгласно която в " Изгрев " цената за квадрат е била 1101 евро.
Апартаментът е на шестия етаж в първокласната бутикова постройка " Елемаг Дипломат " на едноименната улица. Жилищната кооперация е отличена в Националния конкурс " Сграда на годината " 2014 година с Грамота за високо оценена номинация. " Името на постройката припомня нещо характерно за мястото, предпочетено от посолства, като това на Германия, Русия, Япония, Аржентина. Престижът на региона се дължи и на взискателните клиенти ", акцентират преимуществата на парцела от строителната компания. Подобно на постройката на Цветанов " Летера ", блокът на фамилията на ръководителя на Върховен касационен съд има лично лого под формата на лотос и лично мото - " Осмели се да поискаш всичко ".
Преди две седмици поради отвод да подаде имуществена декларация пред Сметната палата за 2016 година, Административният съд в София-град дефинитивно удостовери санкцията от 1000 лева, която Панов би трябвало да заплати за позволеното административно нарушаване. Близо две години делото върви в съда, като Панов апелира наказването пред две правосъдни инстанции, които потвърдиха, че е бил задължен да направи обществено притежание имуществото си. Заради нарушаването против семейство Панови стартира и цялостна данъчна проверка, която откри противоречие в приходите им за повече от 100 000 лева, като въпросът продължава да е провесен.
Припомняме, че " Апартаментгейт " потегли от договорката за жилището на Цветан Цветанов, като съмненията са, че тя е направена на занижена цена в подмяна на смяна в Закона за устройство на територията, която облагодетелства " Артекс " за осъществяването на грандиозния им план " Златен век " в квартал " Лозенец ", тъкмо против хотел " Маринела ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР