В зоната на специалната операция ще бъдат използвани руски дронове

...
В зоната на специалната операция ще бъдат използвани руски дронове
Коментари Харесай

Горещ „Привет“ на ВСУ от руската армия: нови дронове пристигнаха в зоната на СВО

В зоната на специфичната интервенция ще бъдат употребявани съветски дронове " Привет-82 ".

Удивителен феномен: специфичната военна интервенция (СВO) провокира безусловно детонация от конструкторски нововъведения. Помните ли по какъв начин при започване на СВO армията се оплакваше от неналичието на бойни дронове? Поради тази причина даже се наложи да отидем с протегнати ръце при иранците, да ни продадат ударни дронове, с помощта на които се роди „ Гераниум “ (благодаря, че не отказа).

Но измина малко повече от година и нашите конструкторски бюра, както и обособени запалянковци оферират на военните толкоз доста типове безпилотни летателни апарати (БПЛА), че очите им се разшириха. Тук имате и Ланцет, и КУБ, и още дузина бойни машини, които могат съществено да усилят капацитета на бойните единици.

Една от тези разработки е основана в съветското конструкторско бюро " Око " и към този момент стартира да се доставя на фронта. Сериозният дрон получи шеговитото наименование „ Привет -82 “. Е, и що за знамение е този „ поздрав “? Нека да го разгледаме.

" „ Привет - 82 “ е изработен във формата на типичен планер. Обявеният обсег на полета е до 30 километра. Дронът може да преодолее това разстояние с разнообразни бойни глави под „ корема “ – от 3-4 до 5,5 кг.

Първите 30 дрона към този момент отпътуваха за региона на СВО.

Предполага се, че този ударен дрон ще бъде ефикасен при завладяването на укрепени региони, нанасяйки въздушни удари по съперника. В допълнение, той ще ви разреши да унищожите вражеската артилерия и противовъздушната защита, защото има впечатляваща бойна глава за своя клас. Максималната скорост на полета е 140 км/ч. Като мотор се употребява бензинов елемент. Изстрелването на дрона става от катапулт.

И на промяна на „ Привет - 82 “ към този момент идва „ Привет - 120 “. Той е в положение да излетява напряко от земята.

Държавата към този момент обърна внимание на перспективния план, като при положение на сполучливото му потребление на бойното боле, се възнамерява да се направи държавна поръчка за произвеждане на 100 такива дрона дневно.

Новият дрон ще може да носи товар най-малко няколко пъти по-тежък – 16 кг!

По думите на конструкторите от KБ „ Oko “ „ Привет -82 “ се прави оценка на 60 000 рубли /около 1500 лева./, до момента в който „ Привет -120 “ ще коства до 100 000 рубли /2500 лева./. Ако го сравните с китайските аналози, излиза по-евтино. Вътре има няколко камери, в това число термовизионна камера и доста други устройства.

В същото време дронът се ръководи, само че може да се движи към задачата и по заложени координати. Особено забавен е режимът на радиомълчание с промяна на курса директно преди приближаването до задачата. Това ще разреши да се премине през радарите и противовъздушната защита на врага и в точния миг, операторът ще поеме контрола и ще може по-точно да удари по обекта, проследявайки облиците от вградената камера.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта https://  . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР