В знак на съпричастност с войната в Украйна, дизайнерката Стела

...
В знак на съпричастност с войната в Украйна, дизайнерката Стела
Коментари Харесай

Стела Маккартни закри ревюто си в Париж с песента на Джон Ленън

В знак на съпричастност с войната в Украйна, дизайнерката Стела Маккартни закри ревюто си на стилната седмица в Париж с музиката на антивоенната балада на Джон Ленън Give Peace a Chance.

Манекените показаха моделите на дизайнерката в стъклените коридори на върха на Центъра Помпиду, дефилирайки с елегантни рокли с бохемски усет с джобове и цепки ръкави балон с невероятна панорама към Париж като декор.

„ Вярвам твърдо в мира и любовта и желаех да употребявам песента на Джон, който беше най-хубавият другар на татко ми... тази ария значи доста за мен, тя е доста персонална и отразява мислите на целия свят, уповавам се, тъкмо в този момент “, сподели Стела Маккартни след шоуто.

Тя направи алегорична отправка към татко си Пол Макартни, който свиреше дружно с Джон Ленън в „ Бийтълс “ и групата имаше мощни послания за мир.

Някои фешън дизайнери приказваха обществено за напъните им да намерят верния звук в стилните си ревюта и да вземат решение дали да продължат със събитията от седмицата на модата в Париж, до момента в който светът е фокусиран върху рецесията в Украйна. В Милано Георгио Армани уважи събитията като изряза музиката от шоуто си на стилния подиум.

В Париж креативният шеф на Balenciaga Демна Гвасалия описа какво е да си емигрант от Грузия и предложи на гостите тениски с украинския байрак, до момента в който Изабел Марант се поклони за шоуто на своя лейбъл, облечена в синьо-жълто горнище.

Френската столица е хазаин на последната сесия от фешън ревюта, след Седмицата на модата в Ню Йорк, Лондон и Милано. Лейбълът на Стела Маккартни е част от първокласната група LVMH, която дружно с Hermes, притежателя на Gucci Kering и Chanel разгласи в петък прекъсване на активността си в Русия.
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР