В знак на съпричастност към пострадалите от наводненията по Южното

...
В знак на съпричастност към пострадалите от наводненията по Южното
Коментари Харесай

Пловдив отмени част от проявите за годишнината от Съединението

В знак на съпричастност към потърпевшите от наводненията по Южното Черноморие, кметът на Община Пловдив Здравко Димитров анулира плануванаъа концертна стратегия за отбелязването на 138-ата годишнина от Съединението на България и празника на града, в това число и на Античен спектакъл - Пловдив, оповестиха от пресцентъра на общинската администрация.

Отменят се и тържествената заря във връзка 138-та годишнина от Съединението на България, и обичайният банкет на кмета. По предписание на Димитров със средствата, планувани за него, ще бъдат закупени хранителни пакети за бедстващите.

Отменени са концертите на " Биг Бенд Пловдив " на ул. " Иван Вазов ", на отбор „ Тракия " и Гвардейският внушителен духов оркестър на Античния спектакъл и на " Теодосий Спасов Фолк Квинтет ", както и възстановката на събитията от 1885 година.

В програмата във връзка Съединението на България остават Тържественият молебен, отслужен от Пловдивския Митрополит Николай, в Катедрален храм „ Света Богородица ", полагането на венци и цветя пред паметната плоча на майор Райчо Николов, връчването на оценката " Почетен жител на Пловдив ", представянето на изложбата „ Дарителството има значение " в Регионалния исторически музей и вечерната инспекция.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР