В значима стъпка към финансовото възстановяване и развитие на ключови

...
В значима стъпка към финансовото възстановяване и развитие на ключови
Коментари Харесай

ДКК освободи ключови държавни предприятия от финансови задължения

В значима стъпка към финансовото възобновяване и развиване на основни държавни предприятия, Държавната консолидационна компания /ДКК/ съумя да заличи всички залози върху акциите на няколко стратегически сдружения, в това число „ Ел Би Булгарикум “ ЕАД, „ Кинтекс “ ЕАД и „ Нити “ ЕАД . Този значима финансова маневра бе допустима с помощта на цялостното погашение на главницата на заема на ДКК към Българската банка за развиване, което постави завършек на трупането на обилни лихвени суми .

Погасяването на заема , насъбран сред 2018 и 2020 година, и последващото изтриване на залозите откриват нова глава за развиването на тези сдружения. То разрешава освобождението им от тежестта на дълговите отговорности и насочва фокуса към тяхното стабилно развиване и импорт в държавния бюджет посредством дивиденти.

Министърът на стопанската система и промишлеността Богдан Богданов е бил основна фигура в процеса, предприемайки всички нужни законови дейности за възобновяване на средствата и обезпечаване на финансова непоклатимост на ДКК .

„ Следващите ни стъпки са свързани с бъдещето на тези предприятия “, съобщи Богданов, наблягайки уговорката за вложение в тяхното стабилно развиване .

Богданов акцентира решимостта на държавното управление да предприеме строги ограничения против неефективното ръководство и да продължи работата по възобновяване на финансови вреди, насъбрани през предходните години. Този метод акцентира устрема на държавното управление към отговорност и бистрота в ръководството на държавните активи.

Тези навременни и стратегически дейности България затвърждава своя ангажимент към подобряването на финансовото положение и устойчивото развиване на своите държавни предприятия, осигурявайки тяхното богатство и принос към обществото в дълготраен проект.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР