В здравното министерство в момента гърмят бомби, заложени от бившия

...
В здравното министерство в момента гърмят бомби, заложени от бившия
Коментари Харесай

Илко Семерджиев: В здравното министерство гърмят бомбите, заложени от Сербезова

В здравното министерство сега „ гърмят бомби ”, заложени от някогашния министър Асена Сербезова. Това разяснява някогашният здравен министър Илко Семерджиев по Nowa News. Поводът е митингът на медиците в Спешна помощ, които желаеха нарастване на възнагражденията си.

 

„ Сербезова заложи тези бомби и те гърмят в този момент. Тя сътвори непремерени упования в здравната система. Обяви, че ще подвигат заплатите. На базата на тези нереалистични упования, в този момент хората чакат това, което им беше дадено. Но предходното държавно управление не подсигури финансовия запас. Така че това е невероятно все още ”, сподели Семерджиев.

 

По думите му един предстоящ бюджет би решил този проблем, само че въпросът е дали подобен ще бъде признат.

 

Според Семерджиев точно Асена Сербезова е лишила средствата на медиците, които са получавали по време на COVID-епидемията. „ С това де факто понижи техните доходи, макар че те бяха всеотдайни. Тя направи регионите за отчитане на Коронавирус заболелите от 28 на 5. По този метод разми картината. Това стана съображение да отнеме Коронавирус добавките на медиците от първа линия, както и икономическите и обществени обезщетения ”, сподели Семерджиев.  

 

„ В момента гърмят бомби в двора на министър Меджидиев ”, продължи Семерджиев. Според него това, което е заварил служебния здравен министър,  „ е кошмарно ”.

 

„ В момента гърми и бомбата с медикаментите. На всички е ясно, че над 370 медикаменти сега липсват в България. Ако не каже какво е заварил, това ще се написа на неговия тил. Започнаха да липсват медикаменти и вместо да си обезпечи, министър Сербезова промени логаритъма за отчитане на изчезналите медикаменти. От 370 изчезнали медикаменти, станаха 70 изчезнали. Тоест 300 медикаменти, вместо да са неразрешени за износ, станаха обект на реекспорт ”, сподели Семерджиев.

 

„ Липсват медикаменти за окноболните, болните с диабет, липсват медикаменти за сърдечносъдовата система и COVID-19 ”, твърди Семерджиев.

 

По думите му министър Меджидиев се пробва да поправя това.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в !
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР