В завзетия от Русия Мариупол реалните числа на убитите в

...
В завзетия от Русия Мариупол реалните числа на убитите в
Коментари Харесай

В Мариупол руснаците извозват труповете заедно с бетона

В завзетия от Русия Мариупол действителните цифри на убитите в града могат да се окажат доста по-големи, в сравнение с се споделя до момента, оповестява украинската организация Укринформ. Изпод руините на разрушените домове извозват тела дружно с бетона – под всеки от тях има от 50 до 100 убити, оповестява в Телеграм мариуполският градски съвет, представен от организацията.

Няма без значение удостоверение на информацията, само че през днешния ден английските управляващи, представени от Би Би Си, предизвестиха за заплаха от холера в Мариупол поради многочислените трупове, разлагащи се в опустошения до основи град на Азовско море и неналичието на чиста питейна вода в него.

" Събарянето на постройките организират без почистване на руините - телата на убитите мариуполци изнасят дружно с бетона. После съветските окупатори ги извозват като отпадък на мариполските полигони за твърди битови боклуци ", споделя в известието си градският съвет.

Той отбелязва, че става дума за сметища, които не се употребяват още от 2008 година

Според известието окупационните войски изначало мобилизирали локалното население да разчиства руините, само че когато видели какъв брой доста жертви се намират под тях, незабавно отстранили локалните и ги заменили с мобилизирани жители на самообявилата се Донецка национална република.

" Сега те даже не се пробват да вадят телата. Просто събарят къщите и извозват останките дружно с убитите мариуполци. Защото действителното количество тела под руините на домовете плаши.

Почти под всяко разрушено сгради има от 50 до 100 убити, а в Мариупол са унищожили 1 300 многоетажни блокове. Затова действителните цифри на убитите в града, за жалост, могат да се окажат доста повече, в сравнение с съобщавахме ", акцентира кментът на града Вадим Бойченко, който го напусна с една от последните евакуации.

В по-раншни известия Бойченко говореше за евентуално 20 000 цивилни жертви в в миналото 450-хилядния Мариупол, в който през днешния ден е останало към четвърт от популацията, неуспяло да се изтегля през трите месеца на безчовечен съветски обстрел и бомбардировки.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР