В завода в Благоевград се произвеждат кожени калъфи за волани

...
В завода в Благоевград се произвеждат кожени калъфи за волани
Коментари Харесай

"АЛС България" свива производството на тапицерии за автомобили заради липса на работници

В завода в Благоевград се създават кожени калъфи за кормила

© Надежда Чипева Още по тематиката
Най-големите компании за машини и съоръжение: Отново връх

Приходите на 40-те индустриални сдружения в бранша порастват с 12% до 7.3 милиарда лева
18 авг 2018
Колко огромен е казусът с неналичието на работна ръка в България

Това е все по-притеснителен фактор за голяма част от бизнеса, а измежду решенията са насърчаване на българите в чужбина да се завърнат и поощряване на имиграцията към България от близки страни
30 яну 2018
Шон Бош: Решени сме да разширяваме бизнеса си в България

Управителят на " АЛС България " пред " Капитал "
16 яну 2017 Производителят на кожени тапицерии за коли " АЛС България " лимитира активността си в страната поради липса на служащи. Южноафриканската ALC, която преди четири години беше добита от канадската Exco Technologies, има общо три завода - два край София и един в Благоевград. Компанията ще резервира и трите си производства, само че фабриката в Благоевград ще се реалокира в по-малко помещение. В момента в сдружението работят към 1400 души.

По-малък отпечатък

Получавате цялостен достъп до всички публикации и целия списък. Информация за стесняване на производството се появи в доклада на Exco Technologies, която е обществена компания, за последното тримесечие на финансовата година до края на септември 2018 година От известието излиза наяве, че вследствие на подхванатите ограничения ALC е съумяла да излезе на облага за интервала. " Усилията в тази посока ще продължат, като задачата е в допълнение да се понижи отпечатъкът на ALC в България ", се показва там.

От " АЛС България " прецизираха, че не се планува закриване на произвеждане. " Запазваме и трите си завода, само че в Благоевград се местим в по-малка фабрика, защото няма задоволително служащи ", сподели шефът на сдружението Шон Бош за " Капитал ".

Несбъднати проекти

Предприятието в Благоевград е най-новото на ALC в страната след фабриките в Мусачево и Ихтиман. То беше намерено в края на 2016 година за произвеждане на кожени калъфи за кормила. Една от аргументите за избора на нова локация беше точно неналичието на служащи към София. Плановете бяха в Благоевград да работят 200-250 души, въпреки че компанията нае двойно по-голямо помещение с наклонност да разшири производството там и с тапицерии. Недостигът на работна ръка обаче се оказва пречка за тези планове. Това се вижда и от по-малкия брой на общо заетите в компанията сега, които преди две години бяха към 1600 души.

Стар проблем

На Годишната среща на бизнеса с държавното управление, проведена от " Капитал " при започване на тази година, Бош разяснява, че в трите завода има към 200 незаети позиции. " Ако можехме да си намерим хора, към този момент щяхме да сме разкрили четвърта фабрика ", сподели той. Освен дефицита на служащи и огромното текучество, най-много за емиграция, от сдружението като огромна спънка дефинират и непостоянната работна ръка - над 10% от служащите не идват постоянно на работа. Това е сериозен проблем за производител на артикули за автомобилната промишленост, където доставките са прецизно избрани като количества и дати.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР