В завода на компанията в Крайова работят 4400 души. Още

...
В завода на компанията в Крайова работят 4400 души. Още
Коментари Харесай

Ford влага 200 млн. евро в разширение на завода си в Румъния

В завода на компанията в Крайова работят 4400 души.

Още по тематиката
Ford прави мотори в Румъния за Азия и Америка

По този метод колосът компенсира свитото произвеждане на коли в завода си в Крайова
17 окт 2013
Спирачки пред Ford в Крайова

Европейската комисия слага под подозрение придобиването на румънския цех от щатския колос
9 ное 2007 Американският авто производител Ford разгласи, че ще влага 200 млн. евро в разширението на завода си в румънския град Крайова. Целта е да стартира производството на втори модел автомобил, като за задачата ще бъдат наети 1500 души и по този начин общият им брой ще доближи 5900, оповестява SeeNews. Новият модел е в допълнение към дребния EcoBoost джип, който сега се създава в завода. Повече елементи за новия модел, както и по кое време ще стартира да се създава, ще бъдат оповестени скоро.

Главният изпълнителен шеф на компанията за Европа - Стивън Армстронг, съобщи, че новият модел ще бъде положително попълнение към към този момент съществуващите на Ford в Европа. А основаването на новия модел ще покаже мощното партньорство на компанията с локалните подизпълнители.

Наскоро заводът е минал през голям брой усъвършенствания, в това число и внедряването на 550 робота, с цел да бъде усъвършенствано качеството на създаваните коли. През септември
предходната година румънското държавно управление е дало обещание на Ford да приключи построяването на автомагистралата сред Питещ и Сибиу, която минава и през Крайова.

През октомври американската компания стартира производството на модела EcoSport SUV, като влага в начинанието 200 млн. евро. Ford е вторият максимален авто производител в Съединени американски щати след General Motors с общо над 200 хиляди служащи в света. Компанията влезе в Румъния през март 2008 година, когато закупи 72.4% в Automobile Craiova, едноличен притежател на Daewoo Automobile Romania. В идващите години е вложила над 1 милиарда евро в румънските си интервенции.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР