В завода на Ford в американския град Флат Рок бе

...
В завода на Ford в американския град Флат Рок бе
Коментари Харесай

Най-популярният спортен автомобил в света стигна 10 милиона тираж

В завода на Ford в американския град Флат Рок бе създаден 10-милионния образец от най-популярния състезателен автомобил на планетата – Mustang. Юбилейният автомобил се оказа бял кабриолет Mustang GT, оборудван с 5,0-литров V8 мотор с 460 к.с. и 6-степенна механична скоростна кутия.
Машината е боядисана в специфичния бял цвят - Wimbledon White, който е същият и при първия сериен Mustang с VIN 001, създаден през далечната 1964 година Този автомобил (на втората фотография дружно с юбиляра) също е кабрио е с V8 мотор, който развива смешните в наши дни за подобен мотор 164 к.с. Скоростната кутия е механична, само че с едвам 3 предавки.

За да означи събитието, управлението на Ford провежда церемониал на „ мустанги” от разнообразни потомство. Походът започва от щаб-квартирата на компанията в Диърборн и финишира точно в завода във Флат Рок. В него участваха над 60 автомобила, както и 3 изтребителя P-51 Mustang от Втората международна война.
През 2017 година Ford Mustang затвърди позицията си на най-продаваният състезателен автомобил на планетата, откакто на пазари бяха осъществени общо 125 809 купета и кабриолети от модела. Най-търсена е точно модификацията GT с 5,0-литров V8 мотор.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР