В зависимост от това как завърши днешния вот, възможните коалиции

...
В зависимост от това как завърши днешния вот, възможните коалиции
Коментари Харесай

Вариантите за управляваща коалиция в Германия са три

В взаимозависимост от това по какъв начин приключи днешния избор, вероятните обединения в Германия ще бъдат три, написа Би Би Си.

Смята се, че Ангела Меркел ще получи четвърти мандат. Основната борба ще бъде за третото място. Именно тя ще дефинира и бъдещите съдружни сътрудници на Съюза ХДС/ХСС (Християндемократическата партия и Християнсоциалният съюз), добавя организация Фокус.

Ето и вероятните съдружни формати:

Коалиция „ Ямайка “: Наречена по този начин, тъй като цветовете на партиите, които влизат в нея, наподобяват знамето на Ямайка – черно за Съюза ХДС/ХСС, жълто за СвДП (Свободната демократическа партия и зелено за „ Зелените “. Това би било проблематична коалиция, защото „ Зелените “ желаят прекъсването на 20 ТЕЦ-а, до момента в който СвДП от своя страна са на противоположната позиция. Въпреки вероятните различия, в Шлезвиг-Холщайн към този момент има първообраз на тази коалиция на локално равнище.

Черно-жълта коалиция: Черно-жълтата коалиция сред Съюза ХДС/ХСС и СвДП е пожеланият от канцлера Ангела Меркел вид. Трите партии имат сходни стопански и финансови позиции, както и взаимна управническа история, защото до 2009-та година Германия се ръководи точно в този съдружен формат. Проблемът е, че двете партии може и да нямат задоволително места в Бундестага.

Черно-червена коалиция: От 2005-та до 2009-та и от 2013-та до 2017-та Германия се управляваше от „ огромна коалиция “ сред християндемократите и ГСДП (социалдемократите). От позиция на изборната аритметика това е най-възможната коалиция, само че доста всред редиците на ГСДП са срещу сходен вид.

Изключени са опциите за коалиция с „ Алтернатива за Германия “ и „ Левите “.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР