В зависимост от неизправността на автомобила, констатирана от служител на

...
В зависимост от неизправността на автомобила, констатирана от служител на
Коментари Харесай

При неподготвен за зимата автомобил глобата е до 500 лева и дори спиране от движение

В взаимозависимост от неизправността на автомобила, установена от чиновник на " Пътна полиция " санкцията доближава 500 лв., като може да се постанови и прекъсване на транспортното средство от придвижване, се разбра през днешния ден на конференция, обвързвана с акция " Зима ".

Инспектор Мария Ботева от " Пътна полиция " посочи, че при незначителна техническа нередовност глобата е 50 лв., при забележителна до 200 лв. и при рискова до 500 лв.

" Ако имаме нарушение на целостта на гумата под някаква форма, тази нередовност може да попадне в групата на забележителната и рискова техническа нередовност. Законодателят планува и прекъсване от придвижване на транспортни средства, при които е открит подобен тип нередовност, добави тя.

Като рискова техническа нередовност може да се одобри и шофиране с гуми с протектор под 1.6 мм. До 28 февруари минимумът за грайфера е даже по-голям - 4 мм.

Сред другите системи, които ще се ревизират в границите на акция " Зима ", са също светлините, чистачките и парното.

От през вчерашния ден стартира третият стадий на акция " Зима ", ориентиран напълно към държанието на водачите, техническата редовност на транспортните средства и отношението към пешеходците, подсети Ботева. От началото на ноември минаха други два стадия на акцията, при които фокусът беше върху водачите на колела и транспортни средства теглени от животинска двигателна сила, както и върху държанието на пешеходците.

Сравнение с 2018 година демонстрира, че в първите 20 дни на Акция " Зима " от " Пътна полиция " са наложили повече наказания. Броят на издадените фишове до тази заран е 20 262, а електронните фишове за нарушаванията на скоростните режими са 26 491.

С актове за определяне на административни нарушавания са глобени 6010 водачи. По данни на Пътна полиция от 1 януари до през вчерашния ден при произшествия са починали 562-ма души, което е с 10 повече в съпоставяне със същия интервал за предходната година. " От началото на ноември до 21 ноември броят на починалите по пътищата е 37, което е с 15 по-малко спрямо предходната година ", сподели Ботева.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР