В завършващ етап са преговорите на Бундесвера с израелската компания

...
В завършващ етап са преговорите на Бундесвера с израелската компания
Коментари Харесай

Бундесверът спешно взема на лизинг бойни дронове от Израел

В завършващ стадий са договарянията на Бундесвера с израелската компания Israel Aerospace Industries (IAI) за взимане на лизинг за 9 година на пет бойни дрона Heron TP, заяви Netzpolitik.org. Общата цена е малко над 1 млрд евро без въоръжението, само че по други известия цената на обособената машина е 10 млн евро. Засега европейските концерни в региона на защитата нямат създадена такава машина. Общият план на Германия, Франция, Италия и Испания няма да бъде подготвен преди 2027 година

Бундесверът желае по опция да подпише договорът най-бързо, с цел да влязат дроновете на въоръжение още през 2019 година Не е известно за какво е тази прибързаност.

Договорът ще бъде подписан с медиатор компанията Аirbus, която към този момент работи по подобен план. Airbus ще дава отговор за доставката, ръководството, поддръжката и ремонта.

Даването на поръчката без търг на Израел е обжалвано от конкурентната компания от Съединени американски щати General Atomics. Тя изиска инспекция в Камарата по оповестяване на търгове в Германия, само че поръчката беше оповестена за законна. General Atomics подаде тъжба в съда през май, само че Върховният районен съд в Дюселдорф удостовери решението в интерес на IAI.

Израелските дронове ще са снабдени с високоразделителни електрооптични датчици или с един синтетичен радар, който ще улавя придвижвания на земята и благодарение на програмен продукт ще ги проучва. По този метод немският Бундесвер ще прехваща противников машини и ще ги разграничава от тези на съюзническите сили.

Сензорите и цялата електроника ще бъдат доставяни от израелски компании. Продължителността на полета е 45 часа.

Тъй като дроновете ще бъдат стационарни на израелското летище Тел Ноф, ще е нужно създаване и на съответната инфраструктура.

В началото ръководството и анализът на данните от задачите ще могат да се правят от наземни станции в Израел или в страната, където е задачата, само че след това ръководството ще бъде поето от базата на Военновъздушни сили в Шлезвиг-Холщайн.

Все още не известно какъв брой личен състав ще е нужен. За всяка от четирите наземни станции са нужни най-малко по три екипа за управление на задачите и разбор на датчиците.

При промяна от 8 часа, както и отпуски и отпуск по болест, ще би трябвало да има най-малко 50 (петдесет!) подготвени екипажа.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР