В затворената зона имало място, излъчващо смъртоносни дози радиация. Руските

...
В затворената зона имало място, излъчващо смъртоносни дози радиация. Руските
Коментари Харесай

Руските комунисти съдят “Чернобил”, искат да го забранят

В затворената зона имало място, излъчващо смъртоносни дози радиация.
Руските комунисти желаят да бъде неразрешен сериалът “Чернобил” поради демонизация на руската власт, оповестиха медии в Москва.
Партията “Комунистите на Русия” се е обърнала с искане към Роскомнадзор да се ограничи достъпът до американския филм, който притегли голямо внимание в целия свят. “В сериала “Чернобил” същинската покруса се е трансформирала в идеологическа операция от страна на канала НВО. Шефът на Централен комитет на партията Сергей Малинкович назова сериала “гаден” и упрекна основателите му в клюка. Поредицата за трагичните събития от 1986 година е идеологическо оръдие, призвано да опорочи и демонизира облика на руската власт и руските хора”, се споделя в изказването на партията. Тя е на мнение, че против сценариста, режисьора и продуцентите би трябвало да бъде заведено дело за клюка. Все отново комунистите признават, че “хронологията на събитията и основните моменти в общи линии дават отговор на реалността”.
Британският в. “Сън” пък написа, че в сърцето на Чернобилската неразрешена зона още има радиоактивен обект, наименуван “слонския крак”, който е гибелен и може да убие за секунди осмелилите се да се приближат. Става дума за маса от високорадиоактивен материал, формирана след нуклеарната злополука през 1986 година
Украинските избавителни служби откриват токсичните материали, формирани от извънредно рисковия кориум, насъбрани на височина от над 3 метра, в тъмна стая под взривилия се 4-и реактор. Скоро по-късно откриват, че злокобната черна лава се е стекла непосредствено от сърцевината му (най-активната зона). Разтопеният бетон и пясък излъчвали задоволително радиация, с цел да облъчат човек със смъртоносна доза единствено за 300 секунди.
Според редица специалисти и през днешния ден това се счита за най-опасното струпване на радиоактивен отпадък в света.
Наситената токсичност на “крака на слона” може да погуби човешки живот за няколко дни, написа в. “Стар”. Радиоактивната маса е толкоз плътна, че никаква елементарна пробивна машина не може да проникне вътре. Когато съветските управляващи пробвали да я взривят, едвам одраскали повърхността ѝ.
Единствено две фотоси са били публикувани измежду необятната общност, само че поради високата радиация тяхното качество е развалено. И двамата фотографи стават жертви на токсичността на “слонския крак” и по-късно умират.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР